6°C
Broken clouds

Zonnebloem in ‘Limburgs dierbaar oord’

Vierenveertig gasten van vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen, genoten afgelopen week van een prachtige vakantie. Samen met een aantal begeleiders werden ze per luxe touringcar (de bus van André Rieu!) naar Valkenburg vervoerd. De organisatie had vorig jaar het draaiboek al klaar, dus werd het geduld danig op de proef gesteld van zowel gasten als vrijwilligers.

Deze week zit alles mee: mooi weer, een leuke groep, een prima hotel en goed van eten en drinken. Twee excursies, naar bruisend Maastricht en Vaals, waar het Drielandenpunt voor een internationaal tintje zorgt. Na het diner is er ’s avonds tijd voor ontspanning, waaronder Bingo en een avond met live muziek.

Zaterdagmiddag kwam er een einde aan de schitterende week. Als op de dijk Lelystad-Enkhuizen het puntje van de Zuidertoren zichtbaar is, wordt het Enkhuizer lied gezongen. De chauffeur geeft nog even tegengas met het Limburgs volkslied: ‘Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord!’, maar het gezelschap hoort al bijna de ‘Drommedarisklokken kling’len’.

Bij het station staan familie, vrienden en een groep vrijwillige chauffeurs klaar voor het vervoer naar huis. Ook dit laatste stukje is tot in de puntjes verzorgd door de Zonnebloem. Bovendien is er voor iedereen een groepsfoto, als herinnering aan deze mooie en bijzondere vakantie.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl