4°C
Scattered clouds

Westfriese Lourdes vliegreis 2022

“Een onvergetelijke, bijzondere reis. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken.” (Deelnemer Westfriese Lourdes Vliegreis 2019).

Als tegenprestatie voor het gratis gebruik van de parochieruimte voor de koorrepetities luisterde het Lourdes-projectkoor onder leiding van Margreet Drijver op zaterdag 2 april de viering op in de katholieke kerk te Wognum. De vele bezoekers hebben genoten van de prachtig gezongen liederen en de aanwezige Lourdessfeer. Van 28 april tot en met 3 mei mag het koor weer optreden, dan bij de vieringen in Lourdes.

In dé Westfriese Lourdes Vliegreis van 22 tot en met 27 september 2022 zijn nog vrije plaatsen, in groepshotel én zorghotel. Heeft u zorg nodig en kan die door uw reis-/kamergenoot verleend worden, dan is groepshotel Croix des Bretons uw verblijfplaats. Is het lopen in het glooiende Lourdes te vermoeiend en beschikt u niet over een eigen rolstoelduwer, dan is zorghotel Padoue uw gastenverblijf. Het zorghotel is dé uitgelezen plek voor mensen die zorg of verpleegkundige hulp nodig hebben. Het zorghotel biedt maatwerk! De zorgvrijwilligers en brancardiers verlenen alle benodigde hulp op elk gewenst tijdstip. (Begeleiding: 1 op 1).

De begeleiding van de pelgrims in het groepshotel bestaat uit pastor Jules Post, pastor Mariet Vet, hotelleider Fred van de Winkel en groepsassistent Harry Vet. In het zorghotel zijn onder andere werkzaam de Westfriese zorgvrijwilligers Monique Bolman, Emmy Homan en Karin Koomen en de brancardiers Harrie Dol, Piet Huisman en Chris Oud. De Westfriese vrijwilligers zijn aangesteld door het Huis voor de Pelgrim. Wilt u in de toekomst ook eens als vrijwilliger mee naar Lourdes? Mail dan info@huisvoordepelgrim.nl.

De saamhorigheid in de Groep Westfriesland is ieder jaar weer heel sterk! Als individueel deelnemer zult u zich niet alleen voelen, met het oog op het ‘na-beleven’ is een reis-/kamergenoot aan te bevelen! Wilt u dit jaar met dé Westfriese Lourdes Vliegreis mee? Bel Harry Vet 0228-514040 of mail ham.vet@quicknet.nl. Met Ria Kuin-Temme en Jules Post, beiden al jaren aan dé Westfriese Lourdes Vliegreis verbonden, is een interview afgenomen. Devideo met het interview staat op www.weeff.nl en op www.nhnieuws.nl/west-friesland. De video zelf staat op YouTube. Later deze week zal de video ook te zien zijn bij WEEFF op tv!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl