3°C
Broken clouds

Vereniging de Zonnebloem Enkhuizen kiest het ruime sop

Vorige week gingen bijna 120 gasten van vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen, een dagje naar Hindeloopen. Traditiegetrouw met de Urkerboot ‘de Zuiderzee’. Drie jaar geleden gebeurde dit voor het laatst, toen Urk de bestemming was. veel gasten herinneren zich die trip nog en keken al lang reikhalzend uit naar het moment dat de trossen weer losgegooid konden worden.

Eigenaar Riekelt Brouwer en zijn vrouw Bertine zaten in de tussentijd niet stil en hebben een nieuwe scheepsmotor aangeschaft, zuiniger en met minder uitstoot. Bovendien moest een stuk dek verwijderd worden om de krachtbron het schip in te krijgen. Het dek, dat eerst bol stond, is meteen waterpas teruggeplaatst. Het inschepen werd niet alleen begeleid door vrijwilligers van de Zonnebloem maar ook door Sjaak Wester. Op de voorplecht, tussen rolstoel en rollator, zorgde hij met zijn accordeon ervoor dat de stemming er al vroeg in zat.

Medewerkers van de Urkerboot waren intussen druk met koffie en (flinke stukken) cake. Later op de dag volgde een vismaaltijd met friet, drinken én een borrel. Met hulp van rolstoelduwers en begeleiders werd de voormalige Zuiderzeestad Hindeloopen bezocht. Het was een prachtige dag. Mooi weer, goedgemutste gasten, enthousiaste vrijwilliger en de goede zorgen van Riekelt Brouwer en zijn medewerkers werd het een uitje om in te lijsten. De Urkerboot verzorgt van 4 juli tot en met 3 september een dienstregeling tussen Urk en Enkhuizen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl