15°C
Few clouds

Reishulp voor ouderen naar priklocatie Alkmaar

Inwoners van 60 jaar of ouder, uit dorpen en stad van gemeente Schagen, krijgen een derde vaccinatie tegen het coronavirus aangeboden. De ouderen van 80 jaar of ouder zijn vanaf 19 november als eersten aan de beurt. De priklocatie is wederom  in Alkmaar. Ouderen die geen vervoer hebben en ook geen vervoer van familie of vrienden kunnen regelen, kunnen net zoals tijdens de eerste twee vaccinaties toch vervoer krijgen. Gemeente Schagen regelt voor hen in deze noodgevallen vervoer met Graag Gedaan van WonenPlusWelzijn of Taxi Noordwest.

“Het gaat momenteel om mensen die ouder zijn dan tachtig  jaar,” zegt wethouder Sigge van der Veek van Samenlevingszaken. “Het is tijdens de eerste vaccinatie ronde voorgekomen dat iemand van die leeftijd uit een dorp in Schagen grote problemen had om in Alkmaar te komen. Dat hebben we toen opgelost door vervoer aan te bieden, en dat doen we nu weer.”

Inwoners van 80+ en binnenkort ook 60+ kunnen ingeënt worden door de GGD in Alkmaar. Dit gaat op uitnodiging en de priklocatie is bij ijsbaan De Meent. Voor de inwoners uit Schagen is dat niet dichtbij. Het lukt de meesten wel om eigen vervoer te regelen en zelfstandig naar Alkmaar te komen. In sommige gevallen lukt het niet om de kinderen of andere familie hiervoor te vragen. Voor die inwoners in nood heeft de gemeente twee mogelijkheden gemaakt. Wie uitgenodigd is voor een inenting en zelf  geen vervoer heeft, kan bellen met Graag Gedaan (WPW) telefoon 0224-296 366. Het is echter niet in alle gevallen mogelijk dat vrijwilligers van Graag Gedaan beschikbaar zijn. Als er geen vrijwilliger is, kan men ook bellen naar Taxi Noordwest via 06-5391 1499. De ouderen die noodgedwongen van dit vervoer gebruik moet maken, hoeven de rit (heen en terug) niet te betalen. De gemeente heeft een regeling getroffen met het taxibedrijf. Zij factureren rechtstreeks naar de gemeente. Let wel, dit is alleen voor inwoners uit dorpen en stad van gemeente Schagen, die door de GGD uitgenodigd zijn voor een inenting.

Deze regeling geldt in ieder geval tot en met december 2021. De rijksoverheid heeft namelijk aangegeven dat inwoners die lastig vervoerd kunnen worden vanaf januari 2022 wellicht een vaccinatie aan huis kunnen regelen. Dit is echter nog niet zeker. Tot die tijd wil de gemeente Schagen dat inwoners die snel een derde vaccinatie willen halen gewoon vóór januari terecht kunnen voor een afspraak. Op het moment dat er vanuit de rijksoverheid meer informatie wordt gegeven met betrekking tot een vaccinatie aan huis, zal de gemeente daarover informeren.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl