0°C

Kidsmiddag voor jonge mantelzorgers

kids middag voor jonge mantelzorgers
(Foto: aangeleverd)

Koggenland – Het Mantelzorgcentrum organiseert in samenwerking met Sportraad Koggenland speciaal voor jonge mantelzorgers op 15 juli een kidsmiddag. Tijdens deze middag kunnen de kinderen (6-12 jaar) even hun zorgen vergeten en zich uitleven met lasergamen en knotshockey. Jonge mantelzorgers uit gemeenten Koggenland en Opmeer melden zich gratis aan via info@mantelzorgcentrum.nl of 085 – 018 38 90

Het Mantelzorgcentrum organiseert ieder jaar een activiteiten voor jonge mantelzorgers in Noord-Holland. Jonge mantelzorgers ontmoeten elkaar op een laagdrempelige manier, zonder uit te hoeven leggen hoe hun thuissituatie is, want dat weet iedereen wel van elkaar. Consulent mantelzorg Mirte Korrel; “Iedere situatie is uniek, maar de rode draad is dat deze kinderen en jongeren opgroeien in een zorgsituatie. Dat maakt hun leven anders dan dat van leeftijdsgenootjes. Tijdens zo’n activiteit hoeven ze niets uit te leggen, maar kunnen ze weer even kind zijn en hun zorgen vergeten. Zo’n dag draait alleen om hen.”

Koggenhal

De kidsmiddag is op maandag 15 juli van 15.15 – 18.00 uur in de Koggenhal in De Goorn. Na het lasergamen en knotshockey krijgen de kinderen een patatje en wat te drinken aangeboden. De kidsmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Koggenland en Opmeer en Sportraad Koggenland. Aanmelden is daarom gratis en kan via info@mantelzorgcentrum.nlof 085 – 018 38 90. 

Jonge mantelzorger

Een jonge mantelzorger is een kind of jongere die thuis woont met iemand die langdurig ziek is, een handicap heeft of een psychische kwetsbaarheid of verslaving. Het gaat om kinderen en jongeren tot ongeveer 25 jaar. Zij hoeven niet per se zelf te helpen in de verzorging. Zorgen om de naaste kan al invloed hebben op (school)prestaties en (psychische) gesteldheid nu en in hun latere leven.

Mantelzorgcentrum 

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl