1°C
Broken clouds

Kapotte spullen weggooien? Eeuwig zonde!

Heeft u een kapotte wekkerradio? Doet uw mixer het niet meer? Staat de stoelpoot schuin? Weggooien is een optie, maar ook eeuwig zonde. Vaak zijn dingen na een eenvoudige reparatie namelijk weer prima bruikbaar. Daarom staan de deskundige vrijwilligers van het Wonen Plus Welzijn Repair Café elke dinsdag- en woensdagmiddag klaar om uw spullen een tweede kans te geven.

In de tegenwoordige tijd wordt er ontzettend veel weggegooid. Zonder er bij na te denken schrijven we onze radio, mixer of stoel met gemak af en halen we nieuwe. We weten vaak zelf niet hoe we iets het beste kunnen repareren, hebben er niet het juiste materiaal voor, of hebben simpelweg geen tijd. In de speciale werkplaats van Wonen Plus Welzijn, de Factorie, zijn de juiste mensen én het juiste gereedschap aanwezig voor elke klus.

Waardevolle reparatiekennis

Wilt u zelf (leren) repareren? Dat kan ook. Op dinsdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur kunt u uitleg krijgen en meewerken aan de reparatie. De woensdagmiddagen zijn uw spullen ons lesmateriaal. U kunt ze brengen en krijgt een seintje wanneer de reparatie klaar is. Op deze wijze kunnen wij, als werkleerbedrijf, allerhande kennis overdragen en is er altijd voldoende mankracht in huis voor elke reparatie. Bovendien gaat de waardevolle reparatiekennis zo niet verloren.

Maar dat is niet alleen ons streven. Doordat we onze spullen langer kunnen gebruiken en minder weggooien dragen we een steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten komt behoorlijk wat CO2 vrij. Een flinke win-win dus.

Wees welkom

Wees welkom bij het Repair Café in Schagen. We laten u met veel plezier zien dat repareren leuk is en weggooien echt eeuwig zonde. Wilt u meer weten? Op www.wonenpluswelzijn.nl vindt u alle informatie.

Repair Café
Werkplaats Werkleerbedrijf De Factorie
Zijperweg 14, 1741 NE Schagen, 0224 – 273140Geopend op elke dinsdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur.
Spullen kunnen op alle werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur worden gebracht.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl