18°C
Clear sky

Inloopuur Oekraïense vluchtelingen in de Bibliotheek

Elke maandagmiddag kunnen Oekraïense vluchtelingen die in hun eigen taal willen kunnen praten en vragen hebben terecht in de Bibliotheek Medemblik. De Letse Larissa zorgt voor een warm welkom.

Larissa gaat graag in gesprek met jong tot oud over bijvoorbeeld het leven in Nederland. Ze kan samen met de bibliotheekmedewerker van het Informatiepunt Digitale Overheid de weg wijzen naar instanties en naar gratis hulp van de Formulierenbrigade voor overheidsinformatie. Ze weet hoe kinderen en volwassenen online boeken en informatie in eigen taal kunnen vinden. Samen in gesprek onder het genot van gratis koffie/thee en koekjes kan ook. Kinderen zijn welkom om mee te praten of te spelen in onze jeugdhoek.

Aanmelden is niet nodig: van harte welkom. Inloop is tussen 14:00 en 16:30 uur

Reisloket Openbaar Vervoer

Op vrijdag 24 juni is in de Bibliotheek Medemblik Het Reisloket aanwezig speciaal voor 65-plussers met vragen over openbaar vervoer. Bij dit reizende loket van Connexxion kun je vragen stellen en krijg je een seniorendagkaart cadeau om het openbaar vervoer meteen uit te kunnen proberen.

Reisloket Openbaar Vervoer is een informatiepunt voor senioren (65+) over het openbaar vervoer, aangeboden door Connexxion en in samenwerking met DTV consultants. Het doel hiervan is om reizen met het OV voor ouderen te stimuleren en toegankelijker te maken. OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het Reisloket vragen over het openbaar vervoer en geven reisadvies. wftb.op-shop.nl

Het Reisloket is aanwezig van 13:30 tot 17:00 uur.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl