12°C
Broken clouds

Iets doen voor een ander tijdens NLdoet

Op 11 maart doet Vrijwilligerspunt Westfriesland mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Jong en oud kan op deze dag de handen uit de mouwen steken voor diverse leuke vrijwilligersklussen in West-Friesland. Muurtje schilderen, tuintjes voorjaar-klaar maken, schoonmaken, bloembakken vullen, onderhoudswerkzaamheden. Tientallen maatschappelijke organisaties in West-Friesland kunnen handige handjes gebruiken!

Iedereen kan zich bij Vrijwilligerspunt aanmelden voor een vrijwilligersklus en het aanbod is divers. Klaas-Jan van Vrijwilligerspunt: “Er is voor iedereen wat wils. De klussen zijn voornamelijk buiten en voldoen aan de coronamaatregelen. Jong en oud kan zich aanmelden. Bijvoorbeeld jongeren die nog een maatschappelijke stage zoeken. Maar ook mensen die kennis willen maken met vrijwilligerswerk. NLdoet is dan een uitgelezen mogelijkheid om een paar uurtjes mee te draaien en te ervaren wat vrijwilligerswerk inhoudt. Het zal niet voor het eerst zijn dat vrijwilligers na NLdoet zijn blijven hangen bij de organisatie.”

Iets doen voor een ander

Ook als je alleen op deze dag meedoet, doe je al iets waardevols voor een ander! En daar zijn organisaties zoals het Groene Kerkje in Lambertschaag heel blij mee. Beheerder Frans Groen: “Vorig jaar zijn de voor- en achterdeur strak in de verf gezet door handige vrijwilligers van NLDoet. Ook hebben ze muren gesaust, stucwerk gerepareerd, het orgel gestoft en de toren gestofzuigd. Ook dit jaar zijn er klusjes genoeg te doen.” Ook baseball- en softballvereniging Urbanus uit Zwaag heeft genoeg klussen liggen. Voorzitter Martin van Drunen: “Zoals het schoonmaken van de dugouts, bladeren vegen en grasrandjes knippen. Alle hulp die we krijgen, is van harte welkom. En wij zorgen voor een lekkere lunch.”

Aanmelden

Wil jij de handen uit de mouwen steken op 11 maart op NLdoet? Meld je aan en stuur een mail naar mas@vrijwilligerspunt.com, of bel 0229-216499.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl