6°C
Overcast clouds

Houdt u ook zo van de Nederlandse taal en wilt u anderen hiermee helpen?

Wist u dat 2,5 miljoen volwassenen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden? Zij hebben onvoldoende vaardigheden om zelfredzaam te kunnen zijn. Dit noemen we ‘laaggeletterdheid’.

Realiseert u zich wat dit voor hen betekent in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld moeite hebben met het invullen van formulieren, betalen van rekeningen en een treinkaartje kopen. Maar ze missen ook de leuke dingen zoals de (klein)kinderen voorlezen. Daarom maakt Wonen Plus Welzijn, door het inzetten van Taalmaatjes, zich hard voor laaggeletterde mensen.

Een Taalmaatje is een vrijwilliger die laaggeletterden ondersteunt en begeleidt bij het verbeteren van de taalvaardigheden. Taalmaatjes zijn mensen die houden van de Nederlandse taal en deze goed beheersen. Bovendien kunnen zij dit met een dosis geduld overbrengen. Belangrijk werk, want wie die vaardigheden onder de knie heeft, kan zichzelf makkelijker ontwikkelen. Als Taalmaatje krijgt u een training via Stichting Lezen en Schrijven, en een goede begeleiding van Wonen Plus Welzijn. Op deze manier kan het Taalmaatje iemand op goed passend niveau begeleiden, zodat deze persoon beter kan deelnemen aan de maatschappij. Hoe fijn is dat!

Hopelijk bent u enthousiast geworden, want Wonen Plus Welzijn zoekt nog Taalmaatjes! U kunt zich aanmelden bij Angelique van Beckhoven voor de gemeente Hollands Kroon (a.vanbeckhoven@wonenpluswelzijn.nl) of Sandra van der Vaart voor de gemeente Schagen (s.vandervaart@wonenpluswelzijn.nl). Bellen kan natuurlijk ook: 0224-273140.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl