15°C
Broken clouds

Hans en Trudy van den Mosselaar, een ijzersterk voetenteam

Je kunt rustig stellen dat Hans en Trudy van den Mosselaar uit Grootebroek iets met voeten hebben. Ze hebben jarenlang hun schoenenzaak gehad in Bovenkarspel met daarnaast hun praktijken podologie en pedicure. De schoenzaak is inmiddels gesloten en ze storten zich nu volledig op hun specialisaties podologie en medisch pedicure. Ze noemen zich samen een ijzersterk voetenteam.

Een podoloog is volgens Hans van den Mosselaar iemand die verstand heeft van voeten. “Wij helpen Iedereen met klachten die voortkomen uit een slechte voetstand.” De meeste cliënten komen bij Van den Mosselaar met klachten in de voorvoet of aan de hiel, maar ook met klachten aan enkels, knieën of heupen. “Hier komen vooral mensen die tijdens hun werk veel staan of heel veel lopen.” De eerste klachten bij de cliënten van Hans van den Mosselaar zijn doorgaan vermoeidheid en zere voeten. Dat zijn dan vaak de redenen waarom ze de podoloog bezoeken.

Onderzoek

Van den Mosselaar start meestal met een zogenaamd voetfunctie onderzoek waarbij de aandacht uitgaat naar spieren, pezen en gewrichten in de voet en het been, gevolgd door de ‘gangbeeld analyse’, die laat zien op welke manier de cliënt loopt. Middels een drukmat kijkt hij tenslotte hoe en waar tijdens het lopen de druk onder de voet is bij het afzetten tijdens het lopen en op welke plekken het gewicht gedragen wordt. Als laatste wordt de conditie van de huid beoordeeld. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt een oplossing van het probleem voorgesteld en dat is meestal een corrigerende steunzool.

Steunzool

Volgens Van den Mosselaar werken steunzolen alleen in combinatie met de juiste schoen en dat het daarom heel praktisch is dat hij zijn leven lang al in de schoenbranche werkzaam is. “Vooral voor vrouwen is het niet altijd eenvoudig om een goede modieuze schoen te combineren met een steunzool. Daar probeer ik rekening mee te houden. Met de kennis die wij in huis hebben kunnen we wel zolen maken die beter op maat zijn.”

Medisch pedicure

Voor de klachten waar zolen niet werken is Trudy van den Mosselaar de volgende stap voor de cliënt. Als medisch pedicure werkt ze met problemen met nagels en eeltvorming zoals likdoorns en maakt op deze manier het totaalaanbod voor voetenzorg compleet. Ze kan nagelproblemen oplossen met bijvoorbeeld een beugeltje en de stand van de tenen kan ze beïnvloeden met een siliconen begeleider. Eelt en likdoorns gaat ze te lijf met frees en mes om problemen te voorkomen.

Bewegen

Veel behandelingen door het echtpaar Van den Mosselaar zijn overigens preventief. Voorkomen is beter dan genezen vinden de voetspecialisten. Hans van den Mosselaar wijst specifiek op het belang van bewegen. “Bewegen is genezen, dus stop niet met die dagelijkse wandeling als je een probleem met je voeten hebt.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl