4°C
Scattered clouds

Gezocht: belvrijwilliger Aandacht voor Verlies

Voor veel mensen is het verlies van een partner een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Soms kan het fijn zijn om daar ondersteuning bij te krijgen. Wonen Plus Welzijn biedt via de dienst Aandacht voor Verlies ondersteuning door onder andere een bezoekdienst uitgevoerd door vrijwilligers.

De vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen of mensen die affiniteit en kennis van het onderwerp hebben. Naar behoefte kunnen afspraken gemaakt worden: éénmalig of meerdere keren met een gezamenlijk af te spreken regelmaat. De huisbezoeken worden voor maximaal 1 jaar aangeboden.

Alle inwoners van de gemeente Schagen die hun echtgenoot of geregistreerd partner verliezen ontvangen een brief met het aanbod van deze bezoekdienst. Twee weken na ontvangst van de brief worden de mensen na-gebeld: hebben zij de brief in goede orde ontvangen? Hebben ze nog vragen over de brief/de bezoekdienst? Heeft men interesse?

Voor het na-bellen zoeken wij een vrijwilliger met interesse in rouwverwerking. 1 keer per maand worden de inwoners gebeld die drie maanden eerder hun partner verloren hebben. De verwachting is dat u circa 2 dagdelen per maand met het bellen bezig bent. De werkzaamheden vinden plaats op het kantoor van Wonen Plus Welzijn aan de Zijperweg 14 in Schagen.

Bent u de geduldige en empathische vrijwilliger die wij zoeken? Dan horen wij graag van u! Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Amber Weijers (0224-273140 of a.weijers@wonenpluswelzijn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl