0°C

Gezamenlijk initiatief om ouderen met visuele beperking te laten bewegen in Schagen

Drie organisaties bundelen hun krachten om ouderen (ca. 55+) met een visuele beperking in Schagen en omgeving te inspireren en te activeren om meer te bewegen. Zichtbaar Sportief, de Oogvereniging en Team Sportservice organiseren samen het beweegcafé, een bijeenkomst waarbij deelnemers informatie krijgen over bewegingsmogelijkheden in hun buurt.

Programma bijeenkomst

Het beweegcafé is de eerste stap in het project “Merkbaar Fit.” Deelnemers worden tijdens de bijeenkomst voorgelicht over diverse sport- en beweegactiviteiten die specifiek geschikt zijn voor ouderen met een visuele beperking. De bijeenkomst biedt ook gelegenheid tot ontmoeting met buurtgenoten in vergelijkbare situaties.

Een van de hoogtepunten van het beweegcafé is de kennismaking met de buurtsportcoach, die informatie deelt over valpreventie, lokale sportaanbieders en mogelijkheden om te bewegen en te sporten in de buurt. De deelnemers kunnen ook deelnemen aan een beweegactiviteit om te ervaren hoe leuk en waardevol bewegen kan zijn.

Mocht deelname aan het beweegcafé de deelnemers enthousiasmeren, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de beweegcarrousel. Hierbij sporten deelnemers gedurende 8 tot 10 weken onder begeleiding van een trainer van de desbetreffende sportaanbieder. Het uiteindelijke doel van het project “Merkbaar Fit” is om oudere sporters met een visuele beperking te stimuleren en hen fitter te laten voelen.

Aanmelden

Het beweegcafé vindt plaats op 7 november 2023 om 13:30 uur in het Oogcafé in Schagen, gehouden in het Buurthuis Loet 10, Loet 10, Schagen. Als u iemand kent die baat zou kunnen hebben bij dit initiatief, moedigen wij u aan om dit bericht door te sturen.

Aanmelden kan via het Oogcafé in Schagen bij Marcel van Baan. Bellen kan via: 06-533 64 218 of mail: marcelvanbaar@quicknet.nl. Ook is aanmelden via de website mogelijk: https://zichtbaarsportief.nl/merkbaar-fit/.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl