13°C
Clear sky

Geheimen voor loslaten spanning geopenbaard in Grote Kerk

Kom in één dag tot de ultieme ontspanning tijdens een One-Day Retreat op zaterdag 29 april in Heavens Hotel Hoorn. De Temple of Love heeft een heilzaam dagprogramma neergezet om mensen van stress en spanning af te helpen. ‘Get that bullshit done’.

Niemand komt ongeschonden uit de strijd die het leven heet. Bovendien is de druk in de huidige maatschappij hoog. Stress neemt toe en er is niet altijd ruimte voor voldoende ontspanning. Burn-out kan daardoor op de loer liggen. Momenten om te ontladen zijn nodig, volgens de oprichter Yildiz Celie uit Hoorn.

“Als ervaringsdeskundige op het gebied van het oplossen van een stressrespons, fysieke pijn en jeugdtrauma, weet ik zeker dat ik mensen met stress deze dag handvatten meegeef. Ik heb het zelf mogen ervaren en onder meer dergelijke aangeboden sessies zijn erg heilzaam geweest. Na de drie sessies gaan deelnemers gegarandeerd ontspannen naar huis”, zegt Celie.

Drie experts
Niet alleen door een gevoel van verlichting na de cacaoceremonie van Sepehr Maghsoudi, die als couturier uit Hoorn evenmin een nieuw pad bewandelt, maar ook door het bereiken van diepe ontspanning met Jan-Willem Noordzij middels TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises), een bewezen effectieve methode voor mensen met een posttraumatische stressstoornis.

Gedurende ons leven slaan we spanning op in ons lichaam en TRE is een eenvoudige set oefeningen om vastgezette stress en/of pijn loslaten. Pijn die zich bijvoorbeeld vast heeft gezet in de nek- en schouderregio of in de onderrug en het bekkengebied. De tips van gediplomeerd wandelcoach Frank Schalken uit Alkmaar kunnen daarnaast helpen om ontspanning vast te houden.

V.l.n.r. ceremoniemaster Sepehr Maghsoudi, oprichter Wandelcoaches.nl Frank Schalken en stress, spanning en trauma release expert Jan-Willem Noordzij

Bijkomen
Loopt de emmer vol, ben je snel geagiteerd of loop je soms op je tenen, dan zorgt deze eendaagse retraite dat je weer helemaal tot jezelf komt. De dag is bedoeld om even bij te komen, ook als je geen stress hebt en een dag wilt genieten. Er zijn maximaal vijftien plekken beschikbaar. De compleet verzorgde retraite is van 09.00 – 17.30 uur.

Ontstaan

De aftrap van de Temple of Love vond plaats in de roze opblaaskerk tijdens Outdoor Stereo 2022. Het credo was ‘Stop War. Heal Trauma’. Sepehr Maghsoudi gaf hierbij de cacaoceremonie. Met de organisatie van Outdoor wilden wij een ander geluid afgeven: ‘Stop War. To heal 7 generations of trauma’. Sinds 1939 zijn wereldwijd 113 oorlogen gevoerd.

Trauma
Een grote groep mensen heeft mede hierdoor intergenerationeel trauma. Van generatie op generatie worden patronen doorgeven die voor pijn kunnen zorgen in het leven. Bovendien wordt de groep vluchtelingen met oorlogstrauma groter. Yildiz Celie zegt: “Ik vind dat dit niet langer kan. Met het platform de Temple of Love wil ik oplossingen aanreiken voor het helen van pijn en trauma. Ik hoop daarbij in de toekomst mensen bij elkaar te brengen voor het stichten van een vredestempel.”

Voor meer informatie en aanmelden. Ga naar templeoflove.eu.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl