17°C
Few clouds

Geboortezorg Om de Noord

Verloskundige zorg en kraamzorg ineen

Geboortezorg Om de Noord biedt verloskundige zorg én kraamzorg. Dit mooie en dankbare werk wordt gedaan door een team van vijf verloskundigen en ruim 20 kraamverzorgers. Wij spraken met Eva Ligthart, kraamzorgmanager bij Geboortezorg Om de Noord.

Allereerst: wat houdt jouw werk als kraamzorgmanager precies in?

“Ik zorg voor alle randvoorwaarden van de organisatie, zodat iedereen goed zijn werk kan doen. Denk aan het inkopen van kleding en medische benodigdheden, het contact met de zorgverzekeraars en de administratie. Op dit moment zijn we ook druk bezig met het overstappen naar een digitaal kraamzorgdossier voor onze cliënten.”

Hoe is Om de Noord ontstaan?

“Geboortezorg Om de Noord is in 2017 gestart vanuit de visie dat kraamzorg beter kan als verloskundigen en kraamverzorgenden elkaar goed kennen en samenwerken in één team. Het idee om de organisatie op te zetten werd geboren bij Pien Jonker, een van onze verloskundigen. In 2018 zijn we officieel gestart met het leveren van zorg.”

Welke regio bedienen jullie eigenlijk?

“De gemeente Stede Broec en de gemeente Drechterland. Heel af en toe bedienen we cliënten van daarbuiten. We hebben in beide gemeenten hoofdlocaties en onze verloskundigen werken op vier verschillende spreekuurlocaties.”

Jullie staan bekend om de zorg op maat. Kun je hier iets meer over vertellen?

“Binnen onze praktijk kunnen de cliënten zelf aangeven hoe zij graag begeleid willen worden. We passen onze informatie en begeleiding aan op hun wensen en situatie. In de periode dat de aanstaande ouders bij ons onder zorg zijn, bieden we informatie, advies en ondersteuning. Daarbij hebben we een goede samenwerking met de verloskundigen en gynaecologen in het Dijklander Ziekenhuis.”

Wat verklaart het succes van Geboortezorg Om de Noord?

“Ik denk dat dat vooral ligt aan onze goede persoonlijke zorg vanuit ons team van lieve en kundige verloskundigen en kraamverzorgenden. Onze verloskundigen begeleiden de cliënten negen maanden en als de baby er is werken onze kraamverzorgenden acht dagen achter elkaar bij de cliënt. Niet zo gek dus dat we een band opbouwen met onze cliënten.”

Wat krijgen jullie zoal terug vanuit jullie cliënten?

“Vaak heel veel leuke reacties, kaartjes en babyfoto’s. Uit onze enquêtes blijkt ook dat onze zorg zeer goed gewaardeerd wordt. Sowieso is de verloskundige en kraamzorg een van de best gewaardeerde beroepen van Nederland. Het is en blijft ook altijd prachtig werk!”

Voor meer informatie zie www.geboortezorgomdenoord.nl. Geboortezorg om de Noord is om de zoveel tijd op zoek naar nieuwe kraamverzorgenden of leerlingen die stage willen lopen.

Foto: Chyntia’s Fotografie


Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl