3°C
Scattered clouds

Cursus voor mensen met MS en hun mantelzorger

Multiple sclerose (MS) heeft een grote invloed op het leven van degene met MS, maar ook op het leven van de mantelzorger. Het brengt onzekerheid en veranderingen met zich mee. De cursus Can Do More maakt mensen met MS én mantelzorgers sterker in het omgaan met MS. Mantelzorgers uit de regio Schagen kunnen zich gratis aanmelden.

Het Can Do More programma is mede mogelijk gemaakt door MS Nederland en bestaat uit acht delen. Het eerste deel start op dinsdag 9 mei. Zowel de mantelzorger als zijn of haar naaste doen tegelijkertijd mee aan het programma. Daarbij wordt de mantelzorger getraind door Margitta Plantinga, mantelzorgmakelaar en trainer bij het Mantelzorgcentrum.

Op het zelfde moment worden de mensen met MS getraind door Elske Rahusen van het Can Do More programma. Iedere bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur in het kantoor van het Mantelzorgcentrum, Witte Paal 347 in Schagen (tegenover tuincentrum Overvecht).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze of andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, 0224 – 74 50 59 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl Op mantelzorgcentrum.nl/activiteiten staat meer informatie en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Mantelzorgcentrum 
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl