0°C

Bijeenkomst Erop uit in Alzheimer Café Enkhuizen

Alzheimer Café Enkhuizen organiseert op dinsdag 25 april een bijeenkomst met het thema “Erop uit”. Tips en ideeën voor vakantie en/of dagje uit. Kan dat nog wel? Is het verantwoord?

Gastspreker voor deze avond is Linda Rijkes, ergotherapeut bij Omring. Zij zal ingaan op de vraag hoe men er toch nog op uit kan gaan, ondanks de beperkingen die dementie met zich meebrengt. Daarnaast zal zij tips en ideeën geven voor een vakantie of dagje uit. Belangrijk hierbij is om rekening te houden met o.a. belastbaarheid van de persoon met dementie maar ook die van de mantelzorger, overprikkeling en planning.

Interactief
Gespreksleider is Melanie de Groot. Zij zal zorgen voor een interactieve bijeenkomst waarbij bezoekers ook hun eigen ervaringen kunnen delen en vragen kunnen stellen. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Woonzorgcentrum Herfstzon, via de ingang aan het Kwakerspad. De zaal in Herfstzon is open vanaf 19.00 uur, koffie en thee staan klaar. Het programma duurt van 19.30 uur tot ca. 21.00 uur.   

Terugkerend
Het Alzheimer Café is een maandelijks terugkerende bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. De bijeenkomst biedt een laagdrempelige manier om informatie te krijgen over dementie en ervaringen uit te wisselen met anderen. Ook is er altijd ruimte voor vragen en persoonlijke gesprekken. De avond is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Alzheimer Nederland.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl