0°C

Assertiviteitstraining voor inwoners van gemeente Medemblik

Gemeente Medemblik biedt haar inwoners een gratis assertiviteitstraining aan. De training start op 12 september en richt zich op inwoners vanaf 18 jaar die het lastig vinden om voor zichzelf op te komen.

De training is bedoeld voor inwoners van de gemeente Medemblik die het lastig vinden om nee te zeggen en/of weinig zelfvertrouwen hebben. Voor mensen die moeite hebben om hun grenzen aan te geven of hun grenzen door anderen laten bepalen. In de training leren zij om beter voor zichzelf op te komen, zonder daarbij het respect voor de ander te verliezen. Hierdoor groeit ook het zelfvertrouwen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten die worden begeleid door twee maatschappelijk werkers. Naast theorie en uitleg wordt er ook veel gebruikgemaakt van voorbeelden en oefeningen.

Waarom?
Een gebrek aan assertiviteit kan bijdragen aan het ontwikkelen van klachten als burn-out of somberheid. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan assertiviteit zeker wel worden aangeleerd. Mensen kunnen leren om vol zelfvertrouwen hun grenzen aan te geven of nee te zeggen. Het is belangrijk om op een duidelijke en prettige manier je mening te kunnen geven, zodat anderen weten waar je voor staat. Daarom geeft gemeente Medemblik haar inwoners de kans om deze training te volgen.

Waar en wanneer?
De zes bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur, in het gemeentehuis in Wognum. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 12 september. Aan de training zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via een e-mail naar: maatschappelijkwerk@medemblik.nl.

Voor vragen kunnen inwoners bellen met de gemeente Medemblik, telefoonnummer (0229) 85 60 00 (optie 1) en vragen naar Carola Visser of Astrid Bakker.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl