16°C
Scattered clouds

Zes appartementen/studio’s Nieuwstraat Schagen

Op de Nieuwstraat 14-16 in Schagen zullen 6 startersappartementen/studio’s worden gerealiseerd. In het kader betaalbare woningen te realiseren heeft het college al eerder positief geadviseerd op het toenmalige concept. De vergunning voor de transformatie van het kantoor/winkel naar de 6 appartementen/studio’s boven de Wibra/Action is afgelopen week vergund.

De wethouder: “Wij zien de enorme vraag naar betaalbare woonruimte. Wij zijn blij hier weer een 6-tal studio’s aan toe te kunnen voegen. Aantrekkelijk voor de toekomstige bewoners is dat de studio’s in het centrum van de stad liggen”.

De appartementen/studio’s

Het gaat om 6 sociale huurappartementen/studio’s. Elke studio is ca. 26,2 meter groot. Het is één ruimte inclusief een keuken en badkamer. Er zullen aan de westgevel deels nieuwe kozijnen geplaatst worden. Het parkeren wordt op eigen terrein opgelost.

Verlening vergunning

Op 13 december 2022 is de vergunning verleend. Vanaf deze datum is er de mogelijkheid om gedurende 6 weken bezwaar te maken. De publicatie van het besluit is te vinden op officielebekendmakingen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl