13°C
Drizzle

Wooncomplex Torenvalk overgenomen door Welwonen

Welwonen heeft per 1 april wooncomplex Torenvalk aan de Doelenstraat over van Woonzorg Nederland overgenomen. Twintig woningen werden op 31 maart officieel overgedragen aan Welwonen. Per 1 april is Welwonen officieel de nieuwe verhuurder en het nieuwe aanspreekpunt voor bewoners.

Woonzorg Nederland stoot met deze overname een klein deel van haar vastgoedportefeuille af. De twintig appartementen pasten niet meer binnen de wensenportefeuille van Woonzorg Nederland. Met de opbrengst van de verkoop wil Woonzorg Nederland extra woningen bouwen en aankopen die goed passen bij de seniore doelgroep. Welwonen, het samenwerkingsverband tussen Stichting Woondiensten Enkhuizen en Welzijnswerk Enkhuizen, verhuurt ruim 2300 woningen in Enkhuizen en is daarmee een logische partner voor de overname van deze woningen.

“Met de aankoop van deze woningen zorgt Welwonen ervoor dat deze behouden blijven voor de sociale huursector. Het past daarmee binnen onze ambitie om passend en betaalbaar wonen bereikbaar te maken. We verwelkomen onze nieuwe huurders en danken Woonzorg Nederland voor de prettige samenwerking in de overdracht.”, aldus Wiesje van der Weide, Directeur-Bestuurder van Welwonen.

Complex
Het complex met twintig woningen is overgedragen aan Welwonen en blijft daarmee behouden in de sociale sector. Woonzorg Nederland verkoopt het wooncomplex, omdat het niet meer aansluit bij de criteria en woonwensen van de seniore doelgroep. “We zijn erg blij dat we een geschikte partij hebben gevonden om het complex aan over te dragen. We weten zeker dat het complex in goede handen is bij Welwonen”, aldus Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven.

De huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. De huidige bewoners van de woningen kunnen gewoon in de woningen blijven wonen.

Over Welwonen
Welwonen is het samenwerkingsverband tussen Woondiensten Enkhuizen en Welzijnswerk Enkhuizen. Samen bereiken we onze missie: voor iedereen passend en betaalbaar wonen bereikbaar maken in een buurt waar je jezelf thuis voelt. Het welzijnswerk zet in op verbinding en ondersteuning in de gemeenschap. Voor meer informatie ga naar welwonen.nu.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl