14°C
Scattered clouds

Woning gesloten nadat drugs is aangetroffen

Op 23 februari heeft burgemeester Marjan van Kampen van gemeente Schagen een woning in Schagen gesloten omdat in de woning door de politie drugs was aangetroffen. De politie heeft ook materialen aangetroffen die bedoeld waren voor het opzetten van een hennepkwekerij. Burgemeester Marjan van Kampen: “In dit geval was er sprake van een ernstig geval waardoor er volgens het Damoclesbeleid tot sluiting van de woning overgegaan is.”

De burgemeester heeft bij het sluiten van de woning het Damoclesbeleid van de gemeente Schagen toegepast en zodoende de woning voor een periode van 3 maanden gesloten. Het doel hiervan is om de gang naar de woning en de bekendheid hiervan bij telers, handelaren en gebruikers van drugs te doorbreken.

Het bestuurlijk optreden door de burgemeester is een herstelsanctie en is niet bedoeld als straf. De sluiting van de woning is dan ook gericht op het herstel van de situatie en het weren en terugdringen van drugshandel. Verder is de sluiting van de woning er op gericht om de rust in de omgeving te herstellen en de openbare orde en rechtsorde te handhaven.

Dit is de eerste woning die dit jaar op grond van het Damoclesbeleid van de gemeente Schagen is gesloten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl