0°C

Vrouwen van Nu Stede Broec viert Internationale Vrouwendag

vrouwendag thumbnail

Internationale Vrouwendag is een belangrijke dag voor iedere vrouw op de wereld waarvoor de aandacht absoluut niet mag verslappen. Dat vinden Joke Boon en JannyStrietman als bestuursleden van Vrouwen van Nu in Stede Broec. Daarom organiseren zij, samen met twee KVG groepen uit Stede Broec op 8 maart 2024 een avondvullend programma waar iedere vrouw uit de omgeving welkom is.

Volgens voorzitter van de vereniging Joke Boon is Internationale Vrouwendag belangrijk om te blijven bestaan. „Het lijkt allemaal achterhaald maar ik heb nog steeds het idee dat veelvrouwen in Nederland zich extra moeten bewijzen ten opzichte van hun mannelijke collega’s,” stelt ze, „terwijl je soms ook afvraagt hoe er met vrouwen wordt omgegaan binnen organisaties, sportverenigingen, etc? Wat kun je doen om meer begrip voor elkaar te kweken?” Boon ziet dat er nog wel het een en ander te verbeteren valt aan de positie van de vrouw in Nederland.

Verbinders
Strietman en Boon zien de vrouw als de verbinders van de maatschappij. Janny Strietman denkt zelfs dat wanneer vrouwen het in de wereld voor het zeggen hadden gehad er veel minder oorlogen zouden zijn geweest. „Ik denk dat de aandacht voor de positie van de vrouw er wel op moet blijven,” legt Strietman uit, „want iedere vrouw moet een vrije keuze hebben voor haar eigen maatschappelijke inzet.”

Actieve groep
voorzitter Joke Boon vertelt dat Vrouwen van Nu in Stede Broec een actieve groep is waar maandelijks een activiteit georganiseerd wordt. Janny Strietman vult daarop aan dat de vrouwenclub inzet op vermaak, kennis en een klein beetje politiek. Er wordt benadrukt dat de club neutraal is in politieke en geloofsovertuiging. „Echt iedere vrouw is bij ons welkom.” Als voorbeeld noemen de dames enkele georganiseerde activiteiten uit het afgelopen jaar. Ze vertellen over presentaties van de Reddingsbrigade en over Rembrandt in de Jordaan. Daarnaast waren er avonden specifiek over het vrouwenhart, maar ook over een gezonken Nederlands schip bij Finland.

Groepen
Binnen Vrouwen van Nu Stede Broec zijn diverse interessegroepen zoals, de cultuurgroep, de toneelgroep, eetclubs, leeskringen, tuinclub, schrijfgroepen, bowlinggroep, filmgroep, spelletjesgroepen en fiets- en wandelgroepen. Interne groepen waar leden zich bij aan kunnen sluiten wanneer er interesse is in een bepaald onderwerp. Daarbij wordt gezelligheid uiteraard niet uit het oog verloren. In de zomerperiode organiseert de vereniging een fiets- en wandeltocht.

Internationale Vrouwendag
Op 8 maart 2024 kan iedere vrouw zoals gezegd terecht voor een pub quiz. „Wij kiezen die avond voor ontspanning met een knipoog en verwijzing naar sterke beroemde vrouwen,” vertelt voorzitter Boon. Ze stelt dat deze avond uiteindelijk om de verbinding gaat en benadrukt nogmaals dat iedere vrouw op deze dag welkom om 20.00 uur is in Vereenigingsgebouw De Tuf in Bovenkarspel. Daarbij is leeftijd volstrekt onbelangrijk.

Meer informatie is te vinden op www.vrouwenvannu.nl/stede-broec/welkom

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl