0°C

VORM gaat circa 335 nieuwe woningen bouwen in gemeente Enkhuizen

thumbnail - hans meurs en ceep tip
Hans Meurs (CEO VORM) en Cees Tip (Intermaris) ondertekenen de afsprakenbrief

Ondertekening afsprakenbrief VORM en Intermaris markeert eerste mijlpaal naar 950 woningen

Samen met de gemeente Enkhuizen zet VORM zich in voor meer betaalbare en duurzame woningen in een leefbare buurt. VORM en Intermaris ondertekenden een afsprakenbrief waarmee VORM een grondpositie voor de realisatie van circa 335 woningen van Intermaris verwerft. Een locatie in Enkhuizen, tussen Westeinde en het treinspoor van Hoorn naar Enkhuizen is aangewezen als ontwikkellocatie voor diverse woningtypologieën. De ondertekening is een belangrijke stap en eerste mijlpaal naar meer beschikbare woningen in de regio.

De locatie geeft ruimte aan circa 335 woningen. Van starters- tot seniorenwoningen en van sociale huur tot vrijstaande doorstroomwoningen. “Dit wordt een inclusief plan, waar wonen toegankelijk is voor iedereen. Starters, gezinnen, doorstromers en senioren. Een nieuwe buurt, waar we écht voor een integrale aanpak van betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid gaan door onze slimme aanpak in gebiedsontwikkeling en vastgoedontwikkeling,” vertelt Hans Meurs, CEO VORM.

Het betreffende plangebied in Enkhuizen
Het betreffende plangebied in Enkhuizen

Totaal circa 950 nieuwe woningen
Vanuit de gemeente Enkhuizen en gemeente Stede Broec is het initiatief gekomen om de handen ineen te slaan en gezamenlijk het gebied tussen het Westeinde/Hoofdstraat, Broekerhavenweg, het treinspoor en de N505 integraal te ontwikkelen.
De ambitie bestaat uit een nieuwbouwontwikkeling van circa 950 woningen. De woningen worden gerealiseerd over twee gemeentegrenzen heen, uit een plan van BPD, Scholtens Projecten en VORM. De locatie van de grondpositie die VORM met deze afsprakenbrief heeft verworven is gelegen in het centrum van deze grootschalige gebiedsontwikkeling. Nu kunnen verdere stappen worden gemaakt met de gemeenten in de vorm van een Anterieure Overeenkomst.

Realiseren van woningen voor iedereen
Momenteel wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de Stedenbouwkundige visie die naar verwachting in september 2024 wordt vastgesteld in een stedenbouwkundig plan. Vervolgens gaan de partijen het omgevingsplan traject in, met als doel om in Q2 2025 het omgevingsplan vast te stellen. De ambitie is om in 2026 te starten met de bouw.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl