0°C

Voorbereiding werkzaamheden opwaardering De Hulk van start

Recreatiegebied De Hulk krijgt een flinke opwaardering. De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn gestart en de komende weken zal groot materieel worden geplaatst in het gebied. Volgens planning gaat aannemer K. Dekker Bouw en infra BV in opdracht van het Recreatieschap Westfriesland de tweede week van januari aan de slag met de uitvoering. Overlast voor fietsers en wandelaars wordt tot een minimum beperkt en afsluiting van een parkeerterrein wordt tijdig met borden aangegeven. Naar verwachting is het werk eind maart afgerond.

De opwaardering maakt het gebied aantrekkelijker voor recreanten omdat de natuurwaarden worden verhoogd. Wandelpaden, een brug en een vlonderpad door het rietveld zorgen binnendijks voor een grotere natuurbeleving. Medio 2023 staat een uitbreiding van het rietveld langs de weg De Hulk in de planning. Deze uitbreiding is nodig als natuurcompensatie voor het vlonderpad. Voor vaarrecreanten komt er een bootinlaat voor kleine vaartuigen. De biodiversiteit wordt bevorderd door natuurvriendelijke oevers en aanplant van onder andere riet. Ook komt er een vispaaiplaats die aansluit op de visvriendelijke waterinlaat.

Binnen- en buitendijks land gaan beter op elkaar aansluiten. Dat zorgt voor een toekomstige verbinding naar het buitendijkse gebied, het fiets-wandelpad Amsterdam – Hoorn en het stadsstrand in Hoorn.

De opwaardering van De Hulk is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie.

Op de website van het Recreatieschap zijn vanaf januari de werkzaamheden te volgen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl