14°C
Broken clouds

Veel belangstelling tijdens eerste gesprek over de RES

Woensdag 15 december startte gemeente Schagen het eerste gesprek met inwoners en ondernemers over de Regionale Energie Strategie. Het eerste gesprek was met inwoners en ondernemers van Warmenhuizen in samenwerking met de dorpsraad van Warmenhuizen. Door de coronamaatregelen werd de bijeenkomst digitaal gehouden vanuit de raadzaal. “Het was een goede en vruchtbare avond. Er werden veel vragen gesteld en waarvan een paar door de aanwezigen gelijk zijn beantwoord,” geeft wethouder Duurzaamheid, Hans Heddes, aan. “Liever hadden we dit alles live willen doen. Ik ben heel tevreden dat we een mooie tussenweg hebben kunnen vinden, waarbij we toch interactie konden hebben met ons publiek. Nieuw bij deze bijeenkomst was dat de geïnteresseerden ook via Noordkop TV de bijeenkomst konden volgen.”

Veel belangstelling in Warmenhuizen

De bijeenkomst voor Warmenhuizen werd goed bezocht. Zeker 180 mensen hadden zich voor de bijeenkomst opgegeven. Hoeveel mensen precies hebben meegekeken via Noordkop Centraal kon de gemeente niet zien. Tijdens de bijeenkomst stelden de mensen vragen via een liveverbinding. De vragen die de meeste stemmen kregen, zijn tijdens de bijeenkomst beantwoord. Andere vragen worden in een vraag- en antwoordnotitie beantwoord, die in het nieuwe jaar op de website van de gemeente beschikbaar komt.

Uitwerking RES

Vervolggesprekken met andere dorpen volgen hierna. Ook worden gesprekken gevoerd met de sectoren recreatie, industrie & bedrijven en de landbouw, grondeigenaren en maatschappelijke organisaties. De gesprekken leveren bouwstenen voor de uitwerking van de RES in Schagen. Zo werkt de gemeente stapsgewijs aan de uitwerking van de eerste versie van de RES naar de tweede. Deze RES 2.0 voor de regio Noord-Holland Noord moet in juli 2023 gereed zijn.

Meer informatie over de RES is te vinden op www.schagen.nl/res.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl