15°C
Broken clouds

Tijdelijk geen verlichting in deel van stad Schagen

De straatverlichting is uitgevallen in een deel van stad Schagen. Het betreft de wijk Hoep Zuid, de Dreef, de Boog, het Schip en omliggende straten. Herstel zal iets langer duren, meldt Liander. De inschatting is ongeveer een week á tien dagen.

De oorzaak van de storing is niet precies bekend. Waarschijnlijk is een kabel geraakt tijdens glasvezelwerkzaamheden. Liander heeft echter de storing nog niet kunnen oplossen, omdat onduidelijk is waar de kabel geraakt is. Een meetwagen is nodig om de storing oorzaak te vinden.

Hierdoor is de genoemde omgeving in stad Schagen tijdelijk niet openbaar verlicht. Wethouder Hans Heddes (Openbaar Gebied) is niet blij met deze tegenslag: “Openbare wegen moeten veilig zijn. Daar hoort verlichting bij. Het is jammer dat het herstel in de wijk langer gaat duren. Ik hoop dat iedereen rekening houdt met het duister en extra voorzichtig wil zijn!”

Liander meldt dat de storing waarschijnlijk tien dagen kan duren. Op dit moment onderzoekt Liander waar de storing zit. Als dat snel wordt gevonden, kan het herstel hopelijk ook sneller zijn.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl