0°C

Subsidie voor VvE’s die laadpunten willen realiseren

laadpaal

De gemeente Schagen faciliteert het elektrische rijden op verschillende manieren. Zo zijn er openbare laadpalen en loopt er op het moment een pilot laden in openbare ruimte. In 2024 komt er nu ook een subsidie voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) om laadpunten te realiseren. 


Vanaf 1 januari 2024 kunnen (VvE’s) subsidie krijgen voor een deel van de kosten voor de aanleg van basislaadinfrastructuur op eigen terrein. Een VvE legt deze basislaadinfrastructuur aan, zodat de bewoners oplaadpunten kunnen plaatsen. Een VvE kan €100 subsidie per parkeerplaats krijgen. VvE’s vragen de subsidie vooraf aan, waarna de laadinfrastructuur binnen één jaar na goedkeuring van de aanvraag aangelegd moet worden. Voor de daadwerkelijke plaatsing van de oplaadpunten is geen subsidie beschikbaar. 


Deskundig adviseurs 

VvE’s kunnen vóór de aanleg van laadinfrastructuur een oplaadpuntenadvies laten opstellen door een deskundig adviseur. Hiervoor is ook subsidie beschikbaar. De subsidie bedraagt 75% van de advieskosten met een maximum van €1500. 

Beide subsidies helpen om oplaadpunten voor elektrische auto’s bij VvE’s te realiseren. De subsidies vallen binnen de Subsidieregeling voor verenigingen van eigenaars (SVVE) en kunnen aangevraagd worden bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svve/oplaadpuntenadvies-vanaf-2024

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl