14°C
Broken clouds

Subsidie energiebesparende producten groot succes

De subsidie waarbij inwoners kleine energiebesparende producten konden kopen bleek een groot succes. De regeling is volledig benut. Inwoners kunnen de subsidie niet meer aanvragen. In totaal gebruikte 2.897 woningeigenaren in Schagen de tijdelijke, landelijke regeling. De regeling maakte het mogelijk om voor €70,- gratis (kleine) energiebesparende maatregelen/producten te kopen. Jaarlijks zorgen de maatregelen voor een verminderde Co2 uitstoot van 724.795 kg.

Landelijke regelingen

Op dit moment zijn er nog andere (landelijke) regelingen die inwoners financieel helpen bij het verduurzamen van hun woning. Gemeente Schagen verwijst inwoners voor meer informatie over de regelingen door naar het Duurzaam Bouwloket. Dit vindt u op: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Hulp bij duurzaamheid

Duurzaam Bouwloket is het Energieloket van gemeente Schagen. Inwoners kunnen er terecht met al hun vragen over het energiezuinig en duurzaam maken van hun woning. Het loket geeft onder andere advies over: energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en lokale uitvoerende bedrijven. Het advies is gratis en onafhankelijk, omdat de gemeente Schagen dit steunt. Meer informatie vindt u op: www.duurzaambouwloket.nl/schagen.
U kunt een adviseur van het bouwloket bereiken via (072) 743 39 56 of per mail via info@duurzaambouwloket.nl.

RRE Subsidie

De “Reductie Regeling Energiebesparende maatregelen” is onderdeel van de landelijke RRE Subsidie. Gemeente Schagen had een totaal budget van € 200.000,-. Met de RRE zetten gemeenten projecten op om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Wilt u meer weten over energiebesparing en advies ga dan naar de website van het Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl