0°C

Subsidie aardgasvrije woning nog één laatste jaar verlengd voor inwoners van Medemblik

zonnepaneel thumbnail

Voor inwoners van gemeente Medemblik met plannen om de eigen woning in 2024 aardgasvrij te maken is er goed nieuws. Dit jaar stelt de gemeente daar namelijk, voor de laatste keer, subsidie voor beschikbaar.

Voor 2024 heeft de gemeente een totaalbudget van € 100.000,- beschikbaar voor deze subsidie. Inwoners van gemeente Medemblik met een eigen koopwoning, kunnen nu subsidie aanvragen.

Afhankelijk van de gekozen oplossing om de woning aardgasvrij te maken, kan voor maximaal € 2.500,- of maximaal € 4.000,- subsidie worden aangevraagd. De subsidie geldt voor aardgasvrije oplossingen die vanaf 1 januari 2024 zijn gedaan.

Om gebruik te kunnen maken van de subsidie moet wel aan een aantal specifieke eisen worden voldaan. De subsidie heet ‘Bestaande woningen van het aardgas af 2024’ en is vanaf 9:00 uur op vrijdag 12 april aan te vragen via de website van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Hier is ook te lezen aan welke voorwaarden precies voldaan moet worden.

Meestal is het mogelijk subsidies met elkaar te combineren. Kijk daarvoor op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bij subsidies zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Het huis afsluiten van het gasnet is nog niet voor iedereen een optie. Op de website van het Duurzaam Bouwloket staan enkele maatregelen waar mensen nu al mee aan de slag kunnen. Zo wordt overstappen naar aardgasvrij wonen in de toekomst een stuk makkelijker.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl