9°C
Scattered clouds

Start snoeiwerkzaamheden in de Waldervaart in Schagen

Op dinsdag 1 februari startte in de Waldervaart het snoeien van takken die laag over het water hangen. Het gaat om takken boven bijna alle sloten in de wijk Waldervaart. Het snoeien is nodig om de sloten daarna te kunnen baggeren.

Omdat de vissterfte afgelopen jaar voor problemen zorgde is het noodzakelijk om de sloten te baggeren. Gemeente Schagen geeft opdracht aan Groenservice Sjoerd Bakker voor het snoeien. De uitvoering duurt ongeveer drie weken en gebeurt vanaf pontons in het water. Het is nog niet bekend wanneer het baggerwerk start. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geeft hier opdracht voor.

Snoeien voor het broedseizoen begint

Gemeente Schagen laat het snoeien de komende weken uitvoeren, zodat de broedende vogels er in het broedseizoen geen last van hebben. De gemeente liet een flora- en fauna inventarisatie uitvoeren. Hierbij zijn geen bijzondere, beschermde diersoorten aangetroffen. Wel kwam uit de inventarisatie dat er een aantal nesten van terugkerende vogels zijn, zoals de boomvalk en ekster. Groenservice Sjoerd Bakker houdt hier rekening mee tijdens de uitvoering. Verder zijn er een paar ijsvogelwanden in de Waldervaart. Daarom blijven op meerdere plekken in de wijk een paar takken zitten, zodat de ijsvogels plekken houden om te speuren naar vissen.

Op de eilandjes in de Waldervaart staan een aantal slechte bomen. Groenservice Sjoerd Bakker verwijdert nu ook deze bomen. Vanaf de pontons in het water zijn ze goed te bereiken. Vanaf de kant is dit normaal gesproken lastig.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl