6°C
Broken clouds

Samen op weg naar een rookvrije gemeente

De hele gemeente rookvrij, dat zou toch prachtig zijn. Gemeente Schagen streeft ernaar. Kinderen zouden gezond en rookvrij moeten kunnen opgroeien, is ook de visie van Team Sportservice. Daarom gaat het team aan de slag met een rookvrije en gezonde gemeente. De kersverse projectleider Rookvrije omgeving Lisette Boon van Team Sportservice duikt erin.

Er zijn al regionale plannen opgesteld: Gezond opgroeien in de Kop en het regionale preventieakkoord Noordkop Gezond Akkoord waarin een gezonde, rookvrije omgeving voor kinderen hoog op de agenda staat.

Zelf kiezen voor gezonde toekomst

Lisette Boon: “Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om gezond en volledig rookvrij op te groeien. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. We willen toch dat onze kinderen opgroeien als een generatie die zélf kan en mag kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst?”

Sluit aan bij JOGG-aanpak

Een gezonde omgeving draagt bij aan een gezonde leefstijl. Een omgeving die rookvrij is, waar alcohol beperkt of niet verkrijgbaar is en waar een gezonde keus de makkelijkste is, maakt het makkelijker om gezond gedrag aan te leren en vast te houden. Dat sluit ook goed aan bij de aanpak van Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. Daarvoor heeft de gemeente Schagen een JOGG-regisseur aangesteld die vanuit Team Sportservice uitvoering geeft aan dit onderwerp.

Onder de loep

Samen met Lisette Boon gaat JOGG-regisseur Melissa Deenstra zich hard maken voor die gezonde omgeving. Melissa Deenstra: “We willen in gesprek met allerlei organisaties om te kijken hoe je dat voor elkaar krijgt. Denk aan kantines, speeltuinen, zwembaden, kinderboerderijen, buurthuizen en plekken voor een dagje uit. We zetten niet alleen in op rookvrij. De hele gezonde leefstijl willen we onder de loep nemen. Dus ook alcohol, zoete drankjes en snoepgoed die verkocht worden op deze plekken. We willen inzetten dat er gezonde producten zijn, zodat je zelf die keuze kunt maken. Daarom willen we organisaties vragen zich te melden bij ons. Dan kunnen we samen kijken hoe het beter kan.”

Meer informatie

Schagen United en tennisvereniging Boerenslag zijn al rookvrij. Meer weten over een gezonde toekomst voor de gemeente Schagen of het rookvrij maken van de accommodatie? Neem contact op met Lisette Boon: lbaas@teamsportservice.nl of Melissa Deenstra: mdeenstra@teamsportservice.nl. Of bel met het kantoor van Team Sportservice in Schagen: 0224-214774.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl