0°C

Plaatsen van tijdelijke school op terrein FC Medemblik van start

FC foto thumbnail
Op de foto: Wethouder Gerben Gringhuis en Lars van Zandwijk en Eric van Es (beiden van bouwbedrijf Jan Snel) luisteren aandachtig naar de leerlingen - Foto Marcel Rob

Op 5 maart zijn de eerste gebouwen geplaatst van de tijdelijke school op het terrein van FC Medemblik. Dit gebeurde onder het toeziend oog van verschillende vertegenwoordigers van de scholen, waaronder leerkrachten en leerlingen.

Wethouder Gerben Gringhuis van Onderwijshuisvesting en vertegenwoordigers van bouwbedrijf Jan Snel waren ook aanwezig. “Dit is een waardevol moment. Samen met de schoolbesturen hebben wij hard gewerkt aan een plan voor toekomstbestendige schoolgebouwen in onze gemeente. Vandaag wordt daarin een belangrijke stap gezet. De scholen, FC Medemblik, bouwbedrijf Jan Snel en Loonbedrijf C. Wit & zn hebben daar allemaal een rol in gespeeld. Die samenwerking is ontzettend fijn”, aldus de wethouder.

Jan Snel produceert de tijdelijke schoolgebouwen, die eigendom zijn van de gemeente en geschikt voor hergebruik. Na de meivakantie zal de Meridiaan als eerste verhuizen naar de tijdelijke school, zodat het schoolgebouw aan de Schuitevoerderslaan kan worden verbouwd. De Maria Bernadetteschool en de Jozefschool volgen daarna. “Als de drie scholen in Medemblik verbouwd zijn, kan de tijdelijke school flexibel worden ingezet. Het kan dan ook als tijdelijke onderkomen dienen tijdens verbouwwerkzaamheden van andere scholen in onze gemeente”, aldus wethouder Gringhuis.

Meer informatie over de tijdelijke huisvesting van scholen in gemeente Medemblik: https://www.medemblik.nl/over-medemblik/tijdelijke-huisvesting-scholen

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl