14°C
Scattered clouds

Overeenkomst voor bouw 8 woningen in Waarland

Ook in Waarland is de vraag naar betaalbare woningen groot. Daarom werkt de gemeente er aan verschillende bouwplannen. Zo worden er plannen gemaakt voor zes goedkope rug aan rug-koopwoningen en twee geschakelde woningen op de kruising van de Veluweweg en Beemsterboerweg. Het project is genaamd “THUIJS aan de Veluweweg”. Om tot realisatie te komen is nu de eerste stap gezet door het tekenen van een anterieure overeenkomst tussen de ontwikkelaar en de gemeente. “We willen de vaart in de bouwplannen houden en zeker dit soort plannen met een groot deel aan betaalbare woningen is erg welkom. Goed dat er nu een overeenkomst ligt om het plan snel uit te werken,” aldus wethouder Jelle Beemsterboer.

De woningnood in Nederland zorgt er voor dat grote groepen mensen dringend een woning zoeken. Starters en senioren kunnen vaak geen geschikte woning vinden in het eigen dorp. Met het realiseren van deze woningen wil initiatiefnemer Bouwend Waarland gedeeltelijk voorzien in de grote vraag naar deze woningen. John Dekker van Bouwend Waarland: “Wij willen graag met en voor Waarlanders bouwen, zodat zij in Waarland kunnen blijven wonen.”

Om dit plan te realiseren is een omgevingsvergunning nodig. Omdat het plan nu niet past binnen het bestemmingsplan wordt de komende maanden een vergunningsprocedure doorlopen.
Wanneer de vergunningsprocedure positief is doorlopen kan nog dit jaar worden gestart met de realisatie van de 8 woningen.

Foto: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl