0°C

Overeenkomst getekend voor 62 woningen in Sint Maarten

Begin april is de anterieure overeenkomst getekend tussen de gemeente Schagen en projectontwikkelaar USP-Ooms. Deze grondexploitatieovereenkomst is voor de bouw van een nieuwe woonwijk aan de Omloop in Sint Maarten. Net zoals in de rest van de gemeente Schagen is ook in Sint Maarten de vraag naar nieuwe woningen groot. Met deze ondertekening wordt dan ook de volgende stap gezet in het voldoen aan deze vraag. Met de bouw van nieuwe woningen wordt bijgedragen aan de leefbaarheid van Sint Maarten.

Het gaat om een overeenkomst voor de bouw van 62 woningen, waarvan 40 procent in de goedkope categorie, op de locatie naast het project Rode Kool dat nu gerealiseerd wordt. Wethouder Simco Kruijer is blij met deze stap.

Het plan bestaat uit een ruim opgezette wijk met daarin 24 appartementen, 6 rijwoningen, 4 seniorenwoningen, 16 twee-onder-één-kapwoningen en 12 vrijstaande woningen. Hiermee sluit het goed aan op het naastgelegen project Rode Kool, waarin op dit moment 32 middeldure rijwoningen gebouwd worden, zo ontstaat er een gemengde wijk.

Het plan past niet in het huidige bestemmingsplan. De komende maanden zal gewerkt worden aan de bestemmingsplanwijziging, samen met de aanvraag van de benodigde omgevingsvergunning. Na de bestemmingsplanwijziging kan de verkoop van het plan starten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl