11°C
Overcast clouds

Onthulling bouwbord woningbouw Bladstraat Tuitjenhorn

Wonen in een betaalbare koopwoning, wie wil dat nu niet? Binnenkort is er weer een kans op in Tuitjenhorn. Eind juli ondertekenden wethouder Jelle Beemsterboer en Bert Rotteveel van Rotteveel M4 de anterieure overeenkomst voor de bouw van 8 betaalbare koopwoningen aan de Bladstraat op de hoek van de Bogtmanweg in Tuitjenhorn. Hier verrijzen woningen die geschikt zijn voor zowel starters als senioren. In samenwerking met een klankbordgroep en de dorpsraad Tuitjenhorn is de afgelopen jaren gewerkt aan een invulling van deze grond. Geïnteresseerden in het plan hebben zich sinds 2019 kunnen aanmelden bij de dorpsraad Tuitjenhorn.

Vandaag is het bouwbord onthuld en is een impressie van de nieuwe woningen zichtbaar. Wethouder Jelle Beemsterboer is heel blij met deze stap. “Dit is een mooi plannetje voor het dorp in aanvulling op de andere woningbouw ontwikkelingen. De woningen passen goed bij de vraag, die vooral erg groot is voor starters en seniorenwoningen. Ik ben blij dat er weer 8 woningen bij komen en dat mensen uit het dorp hier straks hun thuis kunnen vinden.”

Het plan

Ontwikkelaar Rotteveel M4 heeft de aanbesteding gewonnen door een kwalitatief goed plan aan te bieden. Het plan van Rotteveel M4 ligt in lijn met de wensen die samen met inwoners uit het dorp zijn geïnventariseerd. Er komt een twee-onder-een-kapwoning en een rij van zes. Alle woningen krijgen tegen een meerprijs de optie om een slaap- en badkamer op de begane grond toe te voegen. Op het voormalig grasveld worden ook parkeerplaatsen aangelegd en bomen geplant.

Aandacht voor verkeer

Bij de realisatie van het plan wordt ook de omliggende verkeers- en parkeersituatie meegenomen. Zo wordt op de Bogtmanweg een schoolzone aangelegd, zodat er meer aandacht van het verkeer wordt gevraagd voor naar school fietsende kinderen. Op het aangrenzende parkeerterrein worden 8 extra parkeerplekken aangelegd. 

Als de vergunningsprocedure positief is doorlopen, wordt de grond overgedragen aan de ontwikkelaar. Dan kan worden gestart met de bouw van 6 rijwoningen en een twee-onder-een-kapwoning. Naar verwachting worden deze in de tweede helft van 2022 opgeleverd.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl