-0°C
Broken clouds

Onthulling bouwbord wegwerkzaamheden Kanaalstraat en omgeving

Donderdag 21 september om 10.00 uur onthulde wethouder Hans Heddes een bouwbord. “De aanloop was lang, maar we gaan nu echt starten met het opknappen van de Kanaalstraat en omgeving in Schagen. Met behulp van de financiële dekking vanuit het eerder vastgestelde raadsbesluit kunnen we beginnen met de uitvoering. Dat is heel goed nieuws. Na de werkzaamheden kunnen de inwoners en weggebruikers straks weer goed en veilig gebruik maken van de omgeving”, zegt wethouder Hans Heddes.

In opdracht van gemeente Schagen voert de Haarsma Groep in de komende maanden werkzaamheden uit op de volgende locaties: Rensgars, Kanaalstraat, Marktstraat, Handelsstraat, Zuider Vijverlaan, Lage Noord en de Parallelweg. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het rioolstelsel, het aanbrengen van bestrating en het aanbrengen van beplanting. De uitvoering gebeurd in verschillende fases. Het project start half september 2023 en duurt tot en met april 2024.

Inwoners geïnformeerd
De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart en omgeving is geïnformeerd. Op dinsdag 12 september was er een inloopbijeenkomst in Loet 10. Tijdens deze bijeenkomst maakten de bewoners kennis met de Haarsma Groep. Ook kregen inwoners extra informatie over de werkwijze en planning en was er ruimte voor vragen.

Meer informatie
Voor de start van iedere fase ontvangen de direct aanwonenden aanvullende informatie. Dit gebeurt per brief en indien gewenst met een persoonlijke afspraak. Meer informatie over het project staat op het participatieplatform van de gemeente: samen.schagen.nl/nl-NL/projects/kanaalstraat-eo

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl