15°C
Broken clouds

Ondertekening voor appartementen Parallelweg Schagen

Donderdag 25 november ondertekenden Paauw Beheer B.V. en wethouder Jelle Beemsterboer een anterieure overeenkomst. Aan de Parallelweg in Schagen worden 19 sociale koopappartementen gebouwd. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Op deze locatie was ooit ook een bouwplan dat destijds niet is gerealiseerd. Nu zien we kans om op deze plek nieuwe woningen te realiseren. Het plan kan na deze overeenkomst nader uitgewerkt worden, ook participatie met omwonenden maakt daar onderdeel van uit.”

De locatie ligt naast het fietspad tussen de Loet en de Handelsstraat in Schagen. Het nu braakliggende perceel was eerder ook in beeld voor woningbouw. In 2004 werd al een vergunning verleend voor de bouw van 4 woningen met parkeergarage. Dit plan is nooit uitgevoerd. Er is nu een plan gemaakt voor een appartementengebouw voor 19 appartementen in  2 tot 3 bouwlagen met parkeerplaatsen. De appartementen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt. Er is veel vraag naar deze woningen.

Nu de overeenkomst hiertoe is ondertekend, gaat de initiatiefnemer het plan verder uitwerken. Voor realisatie van het plan is een bestemmingsplanherziening nodig. Als het plan gereed is komt het in procedure. Dit wordt gepubliceerd op overheid.nl.

Daarna volgt de vergunningverlening voor de bouw. Als de procedures goed verlopen dan kunnen de woningen begin 2024 klaar zijn.

Foto: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl