0°C

Nieuwe mijlpaal project Rode Kool in Sint Maarten

De gemeenteraad heeft op 17 februari het gewijzigde bestemmingsplan Rode Kool vastgesteld. Daarmee is voor Sint Maarten een mijlpaal behaald . De Rode Kool wordt ontwikkeld door ontwikkelaar De Nijs uit Warmenhuizen. Door veranderingen in de woonbehoeften heeft gemeente Schagen de ontwikkelaar gevraagd of er kansen zijn om meer woningen op de locatie Rode Kool te bouwen. De initiatiefnemer heeft hier onderzoek naar gedaan en de uitkomst uitgewerkt in een stedenbouwkundig schetsplan waarin 32 woningen mogelijk worden gemaakt. Wethouder Wonen, Jelle Beemsterboer: “De tijd heeft het eerdere bestemmingsplan van 16 woningen ingehaald. De woningnood is hoog waardoor het dorp nu behoefte heeft aan meer woningen, die geschikt zijn voor jonge gezinnen. Wij zijn heel blij dat De Nijs mogelijkheden heeft gevonden om meer woningen op hetzelfde stuk grond te bouwen. Dit geeft weer een extra boost voor het mooie dorp Sint Maarten.”

Eerdere plannen

Voor dit project werd in 2009 een bestemmingsplan vastgesteld voor 16 twee-onder-één-kap  en vrijstaande woningen. Door de crisis is het aangehouden tot 2020, waardoor de partijen enige tijd bezig zijn geweest met de ontwikkeling van het plangebied. De doelstelling van het project is een toekomstbestendig, duurzaam en leefbaar plan te ontwikkelen, waarbij de versterking van de kwaliteit van de bestaande kern van Sint Maarten gebaat is. Om deze doelstelling te realiseren is voor het plangebied een stedenbouwkundig ontwerp opgesteld. Het plan voorziet in de realisatie van 32 woningen in de vorm van zes blokken met rijwoningen.

Doorstroming

Directeur Danielle de Nijs: “Wij kijken uit naar de start bouw van de 32 grondgebonden woningen in Sint Maarten. Deze woningen bieden inwoners van Sint Maarten, waaronder bewoners van ons eerdere plan Witte Kool, de gelegenheid door te stromen naar royale eengezinswoningen”. 

Begin maart wordt de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Dit betekent als alles meezit dat de initiatiefnemer in de zomer van dit jaar een onherroepelijke omgevingsvergunning zal verkrijgen waarna vervolgens gestart kan worden met de bouw.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl