19°C
Clear sky

Nieuwe Buurtkamers in vijf dorpen

Dit najaar openen vijf nieuwe Buurtkamers in dorpen van gemeente Schagen. De Buurtkamers zijn al in gebruik maar worden nu officieel geopend. Helaas door corona niet op de dagen die hiervoor gepland stonden. De Buurtkamer is voor inwoners – jong en oud – dé plek voor ontmoeting en ontspanning. De vijf ontmoetingsplekken zijn te vinden in de dorpen Callantsoog, Dirkshorn, Tuitjenhorn, Warmenhuizen en Waarland.

Unieke samenwerking

Voor het realiseren van de vijf Buurtkamers hebben bewoners, vrijwilligers, gemeente Schagen, Wonen Plus Welzijn, Woonzorggroep Samen en de Woningcorporaties (Wooncompagnie resp. Woonzorg Nederland) de krachten gebundeld. “Ontmoeting heeft een positief effect op de gezondheid en welbevinden van mensen. We vinden het daarom belangrijk om ontmoeting in de gemeente Schagen zo laagdrempelig mogelijk te maken voor al onze inwoners”, zegt wethouder Sigge van der Veek. “Er zijn al verschillende ontmoetingsplekken in de dorpen en stad, zoals dorpshuizen, sportverenigingen en dorpsontmoetingspunten (DOPs). De Buurtkamers zijn hierop een mooie aanvulling”, aldus Van der Veek.

Iedereen is welkom

De Buurtkamer is de gezamenlijke ontmoetingsplek van het dorp. Inwoners van alle leeftijden zijn welkom om langs te komen in één van de Buurtkamers. In de Buurtkamer staat elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer voorop. Er worden daarnaast regelmatig activiteiten georganiseerd door en voor inwoners. Denk aan spelletjes, een creatieve workshop, bewegen, een spreker of muziek. Een ieder die een idee heeft voor een activiteit of graag wil meehelpen met organiseren, kan contact opnemen met de Buurtkamer.

Alternatieve opening Buurtkamers

Binnenkort worden de Buurtkamers officieel geopend. Helaas zijn de bedachte speciale openingsactiviteiten door bewoners en vrijwilligers niet mogelijk door de huidige corona maatregelen. Er wordt momenteel gezocht naar een alternatieve opening van de Buurtkamers. Voor het laatste nieuws kunnen geïnteresseerden kijken op de website van de gemeente Schagen: www.schagen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl