0°C

Meningen welkom over verkeersplan centrum Schagen

Gemeente Schagen hoort en ziet graag meningen van de inwoners over het verkeersplan voor het centrum van de stad. Wat zijn de voor- en nadelen van een autoluw centrum? Wat vinden de inwoners nodig voor de verkeersveiligheid? Hoe creëren we een aantrekkelijk én bereikbaar centrum van de stad Schagen? Deze en andere vragen wil de gemeente beantwoorden door een verkeersplan op te stellen voor het centrum van Schagen.

De gemeente is bezig met het maken van een verkeersplan. De gemeenteraad nam een motie aan, met een opdracht hiervoor. Dat gaat natuurlijk niet zonder de inwoners. Zij hebben ook al iets hierover gemeld. Voor het participatieproces is de Argumentenfabriek ingeschakeld. Dit bureau is gespecialiseerd in het actief meedenken over verschillende denkrichtingen en bijbehorende argumentatie. Aan de hand van verschillende denksessies met belanghebbenden zijn de eerste stappen gezet. De volgende stap is een participatiebijeenkomst en een online enquête. Bewoners, bezoekers en ondernemers kunnen meedenken en meepraten over het verkeer in het centrum van Schagen.

Allerlei vragen over verkeer zullen voorbij komen. Denk hierbij aan parkeren, fietsen, verkeersveiligheid, vrachtverkeer, de weginrichting en de toegankelijkheid van het centrum voor auto’s. Wethouder Hans Heddes: “Het is belangrijk dat we van de gebruikers van het centrum horen hoe zij het verkeer in het centrum zien. Welke kant moet het op gaan? Hoe ziet u dat voor u in de toekomst? Maar ook: waarom vindt u dat?”

Op zaterdag 18 september is er een bijeenkomst in de kerk aan de Markt. Hiervoor kan men zich aanmelden via de website van de gemeente. Daarnaast kan men in de week van 13 september de mening geven via het gemeentelijk participatieplatform op samen.schagen.nl. Dat gaat met een korte enquête. Op donderdag 16 september staat de gemeente op de markt om de bezoekers te informeren en te helpen met het invullen van de enquête.

De gemeente hoort graag zoveel mogelijk meningen van inwoners, bezoekers en ondernemers voor een goede uitkomst.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl