0°C

Landelijk leven in dorp ‘t Zand met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

De woningmarkt is verhit. Voor zowel lage inkomens als middeninkomens is het lastig een huis te vinden. Gelukkig worden ook in de kop van Noord-Holland nieuwe woningen bijgebouwd. BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling richt zich hierbij op het verruimen van het aanbod voor de middeninkomens. Een van de parels is het project ’t Zand in het gelijknamige dorp in de gemeente Schagen.

Voor een grote groep mensen, veelal met een belastbaar inkomen tussen de bijna 35.000 tot ruim 52.000 euro per jaar, is het lastig om een betaalbare woning te vinden, aldus de woordvoerder van BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling. “Om in te spelen op de nog steeds aanwezige vraag naar woningen binnen de oververhitte woningmarkt, is het van belang om door te ontwikkelen met als doel dat er jaarlijks voldoende woningen beschikbaar komen.”

Noordkop en West-Friesland
Het kabinet stelt dat er in 2030 900.000 woningen in Nederland moeten zijn bijgebouwd. Veertig procent is bedoeld voor betaalbare koop- of huurwoningen voor de middeninkomens. Bouwfonds gebiedsontwikkeling bouwt in de Noordkop en West-Friesland de aankomende jaren ruim 1.000 woningen bij. Hiervan is ongeveer 20 procent van de woningen betaalbaar en bestemd voor de lage middeninkomens en de midden-middeninkomens, volgens de woordvoerder.

Landelijk leven
BPD zet standaard in op een toekomstbestendige ontwikkeling van een gebied. Hierbij de organisatie rekening met de verschillende belangen van partijen als natuurbeheer, het waterschap en de gemeenten. Maar ook het agrarisch gebied speelt duidelijk een rol. BPD werkt mede hierdoor vanuit het concept Landelijk leven in het Noord-Hollands landschap. Wijken worden hierbij ingepast binnen bijvoorbeeld landbouwgebieden, de weidse natuur en/of juist de wateren.
In het dorp ’t Zand, dat ligt in een oud poldergebied in de Kop van Noord-Holland, bouwt BPD de komende jaren 150 koopwoningen in samenwerking met Kuin BV onder de vlag BPD & Kuin Vastgoedontwikkeling VOF.

Duurzaam en betaalbaar
BPD & Kuin Vastgoedontwikkeling VOF richten zich binnen het nieuwbouwproject ‘t Zand vooral op duurzaamheid en betaalbaarheid. “Al onze woningen worden met vloerverwarming, lucht of waterpomp en vloerverwarming opgeleverd. Bovendien blijven we binnen onze nieuwbouwprojecten innoveren door het gebruik van nieuwe technieken, zoals PCM platen en bouwen we klimaatadaptief”, aldus de woordvoerder.
PCM betekent Phase Change Materials. De faseovergangsmaterialen worden bijvoorbeeld gebruikt bij warmte- en koude-opslaginstallaties, zoals vloerverwarming of warmtepompen.

Alle woningen voldoen daarnaast aan de BENG energieprestatie-eisen en BPD werkt met de Rabo groenhypotheek, een lening die is bedoeld voor het kopen van een duurzaam gebouwde nieuwbouwwoning met een Groenverklaring.

Op vakantie wanen
De bouw van de woningen, ’t Zand Noord fase 2b en ’t Zand Noord fase 4a, zijn inmiddels gestart in ’t Zand. Nog enkele woningen zijn beschikbaar, waaronder een vrijstaande woning van maar liefst 197 m2, enkele twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. In fase 4a zijn nog 4 appartementen beschikbaar.
De wijk in ’t Zand is klein van opzet. Het dorp met ongeveer 2.500 inwoners ligt dichtbij het kustgebied Callantsoog en de stad Schagen. Hier is het rustig wonen, van de tulpen genieten en je 365 dagen per dag op vakantie in eigen land wanen.

Interesse wonen in dorp ’t Zand? Ga voor meer informatie naar: nieuwbouw-tzandnoord.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl