4°C
Broken clouds

Keurslagerij Robin Tuijp in Enkhuizen is een feit

‘Robin Tuijp (24!) heeft keurslagerij Hans Joosten overgenomen’

Van Edam naar Heiloo, Bergen, Landsmeer en Enkhuizen

Drie maart was de formele opening maar voordat Robin in Enkhuizen aan de slag ging heeft hij nog een hele ‘reis’ gemaakt. Robin: “Ik kom niet uit een slagersfamilie”. Lachend: “ben eigenlijk het zwarte schaap in de familie, maar zit sinds m’n 14de in het slagersvak. Ik zat op de middelbare school richting horeca, dus koken en serveren. Dat was niet mijn ding”. “Ik moest wel een vervolgstap zetten en m’n moeder zei dat ik eens moest kijken hoe leuk het in een slagerij kon zijn. Ik ben de Slagersvakopleiding (SVO – red.) gaan volgen en kwam op de zaterdag bij slagerij Taam in Edam terecht. Achter in de worstenmakerij, worsten ophangen in de drogers, worsten draaien, saucijsjes maken in de winkel. Dat vond ik allemaal wel leuk. De eigenaar vond dat blijkbaar ook en heb dus in Edam mijn snuffelstage afgerond. Daar heb ik tot mijn 19de gewerkt en de SVO in Heerhugowaard afgerond”. Ik heb al die tijd vijf dagen in de week gewerkt en een dag in de week naar school om het vak te leren. Presentatie, warenkennis en praktijkervaring opdoen. Uiteindelijk runde ik op m’n 18e de slager in Edam. Dat maakte me trots dat ik van de eigenaar het vertrouwen kreeg de zaak te runnen. Hoe leuk zou het zijn een eigen zaak te beginnen.

Kennis verbreden

“Ik wilde voordat ik die kans zou krijgen eerst nog eens zien hoe het er in andere slagerijen aan toe ging en m’n horizon verbreden”. “Dat werd van m’n 19e tot m’n 20ste slagerij Kees Burger in Heiloo. Ik mocht in alle drie zijn vestigingen werken en ervaring opdoen. Hier werden worsten bijvoorbeeld op een hele andere manier gemaakt. Iedereen doet het weer anders. Elke keurslager is weer anders. Vanwege de drukte en leveringen aan de horeca stond ik in Heiloo uiteindelijk alleen maar achter in de productie satés te rijgen en hamburgers te maken. Er was geen tijd mij extra dingen te leren maar ik keek ondertussen wel het vak af van mijn collega’s. Dat neem je ook weer mee in je eigen project”. “Vanuit Heiloo ben ik naar Bergen gegaan. Klein dorpsslagertje. Daar heb ik ook weer met veel plezier een jaar gewerkt van m’n 20ste tot m’n 21ste. Deze slager was puur verkoop maar had ook weer zijn specialiteiten, dry-aged vlees, grote stukken vlees. Kwalitatief heel erg goed. De mensen hebben daar wel wat te besteden. Daar heb ik ook weer het nodige opgestoken. Het was hier wel puur verkoop”. “Ik werd gebeld door mijn oud-werkgever uit Edam die een nieuwe zaak ging openen in Landsmeer. Dat wilde hij graag met mij samen gaan doen. Hij heeft me weggehaald uit Bergen. Ik heb ook nog een dag meegelopen bij slagerij Jos de Vries in Hoorn, zag mij als de ideale opvolger. Dat is het dus niet geworden”.

Volg je hart

“Mijn gevoel lag meer bij mijn vorige werk in Edam. Daar zag ik hoe je van niets naar iets kan groeien. Het filiaal in Landsmeer moest nog helemaal van de grond af worden opgebouwd. Kleine jongens worden groot. Of ik koop een huis en dan zit ik daar of ik volg mijn hart en laat mijn droom uitkomen: een eigen zaak. De tamtam ging dat Hans Joosten de winkel in Enkhuizen, vanwege pensionering, te koop had staan. Ik zag daar wel toekomst in. Een mooie plek in het centrum van het dorp, sorry stad (lachend) met een groenteboer, een bakker, kaaswinkel en vishandel in de buurt”.

Enthousiasme en de geest van opa en oma

“Ik start mijn werkdag hier om vijf uur s ’ochtends tot zeven uur s ’avonds, dan eet ik thuis een bordje en de volgende dag ga ik weer met dezelfde toewijding en geestdrift aan de slag” “Oh ja, dat wil ik nog wel even vertellen: op de openingsdag 3 maart overleed mijn oma. Ik stond met tranen in de ogen in mijn net geopende winkel te praten met de genodigden. Mijn opa heeft me altijd gezegd, ‘ik blijf op je letten jongen’ en de volgende dag viel er een zware vleeshaak van het rek achter in de slagerij. Onmogelijk. Dus of het nu m’n opa of m’n oma is geweest, dat laat ik hier in het midden. Feit is dat ik reuzetrots ben op mijn slagerij in Enkhuizen. Hier ga ik nu 100% voor en heb voor de zaak nog veel plannetjes klaarliggen”.

Robin Tuijp: een trotse, jonge slager met veel ambitie om met zijn keurslagerij in Enkhuizen het beste neer te zetten wat mogelijk is.

Binnenkort staat de website van keurslagerij Robin Tuijp online: www.tuijp.keurslager.nl

Tot die tijd kunt u alle mooie vleesproducten, gourmet en BBQ-pakketten bestellen via telefoonnr.: 0228-313902

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl