2°C
Broken clouds

In 2021 bouw van 336 woningen gestart in Schagen

In 2021 is de bouw gestart van 336 woningen in de gemeente Schagen. Dit blijkt uit de rapportage die het college van burgemeester en wethouders ieder kwartaal deelt met de gemeenteraad. In de laatste rapportage zijn ook de cijfers van het vierde kwartaal van 2021 opgenomen.

Ambitie

De ambitie van de gemeente Schagen om ieder jaar te starten met de bouw van 300 woningen, is ook in 2021 weer behaald. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Ik ben trots op alle medewerkers in de gemeente die gezorgd hebben dat wij dit doel gehaald hebben. Het woningtekort in de gemeente is urgent en vraagt onze volle inzet. Met de bouw van 300 woningen per jaar proberen we het woningtekort in te lopen en de druk op de woningmarkt te verlichten.”

Woningbouwprojecten

In het afgelopen jaar is begonnen met de bouw van meerdere projecten, waaronder Adamsland in Waarland, de Westerweg waar Wooncompagnie 35 sociale huurwoningen bouwt, de laatste fase van Nes Noord en de eerste fase van Landsheer in Warmenhuizen. Voor dit jaar staat onder andere de start bouw van volgende fase in ’t Zand Noord, Buitenvaert in Schagerbrug en Rode Kool in Sint Maarten op de planning.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl