0°C

Grote opkomst voor Infoavond Buurtwarmte Enkhuizen

Zaterdag 3 september was de informatie inloop dag van coöperatie Buurtwarmte Enkhuizen u.a.. Buurtwarmte Enkhuizen zet zich in voor het verduurzamen van het zuidelijke deel van de wijk Gommerwijk West. Het warmtenet wat wordt beoogd, onttrekt zijn warmte en koude aan restwarmte van het bedrijf Karel Bolbloemen B.V. en aan oppervlaktewater van een aangrenzende sloot.

Ondanks dat het mooie zomerweer lonkte, was er een grote opkomst vanuit de wijk, en daarbuiten, waaronder burgemeester van Zuijlen, wethouder Franx, vertegenwoordigers van politieke partijen en dhr. Wattel van Energie Samen NH. Het kerkgebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Schans werd intensief gebruikt om belangstellenden te informeren. Er waren stands van Schouten Techniek, Gemeente Enkhuizen, EP Beerepoot en informatie van Zonzo, gezamenlijke inkoop en de energiecoaches van Buurtwarmte Enkhuizen.

Verder waren er twee momenten voor een presentatie over de voortgang en de stand van zaken rond Buurtwarmte Enkhuizen.

Zo’n 100 mensen lieten zich deze dag informeren. Daarnaast waren er 60 huishoudens die zich graag verder laten informeren over gezamenlijke inkoop van verschillende vormen van isolatie. Ook hebben een aantal nieuwe leden zich opgegeven. Door de inzet van 15 vrijwillige buurtbewoners, betrokken ambtenaar van de gemeente Enkhuizen en de beheerder van het kerkgebouw kan Buurtwarmte terugblikken op een geslaagde dag.

In de komende maanden wordt er in de wijk met energie coaches en de woningeigenaren een plan gemaakt voor het isoleren van de huizen. Door de isolatie kan op korte termijn het gebruik van energie worden teruggebracht en daardoor is er straks ook minder energie nodig voor het warmtenet. Naast een beter comfort in de woning is dat ook goed voor de portemonnee van de wijkbewoners.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl