13°C
Clear sky

Eerste palen geslagen voor huurwoningen Melchiorhof Oudesluis en Tramhalte Schagen

De bouw van in totaal 56 sociale huurwoningen in de gemeente Schagen is gestart. De eerste palen voor de 12 huurwoningen in Oudesluis zijn al geboord. Vóór woensdag 7 juni verhuisd de heimachine naar de locatie aan de Piet Ottstraat in Schagen voor het boren van de palen voor 44 nieuwe huurwoningen.

56 duurzame sociale huurwoningen erbij
Aan het Melchiorhof in Oudesluis worden 12 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd voor woningzoekenden van jong tot oud in twee bouwlagen. De 44 woningen in Schagen worden gebouwd op het voormalige handbalveld aan de Piet Ottstraat te Schagen. Het gebouw bestaat uit drie-kamerappartementen in vier bouwlagen die bereikbaar zijn met een lift en galerij.


Innovatief en conceptueel bouwsysteem
De woningen in Oudesluis en Schagen worden uitgevoerd in een innovatief conceptueel bouwsysteem van Heddes Bouw & Ontwikkeling, in samenwerking met Ursem Modulaire Bouwsystemen. Groot voordeel van het toepassen van de modulaire bouwmethode is dat de bouwtijd kort is en in een geconditioneerde omgeving plaatsvindt. Het weer heeft hierdoor relatief weinig invloed en er is weinig hinder van de bouw voor de omgeving. Daarnaast is de milieubelasting bij modulair bouwen aanzienlijk lager. Door de snelle bouwtijd worden de eerste woningen tegen het einde van het jaar al opgeleverd.

De kansen in de sociale huursector
Wethouder Simco Kruijer: ’De gemeente en Wooncompagnie werken bij veel bouwplannen al intensief samen om zo de minimaal veertig procent goedkope huurwoningen bij grotere projecten te kunnen behalen. Deze 56 nieuwe woningen zijn een zeer welkome toevoeging aan de sociale woningvoorraad in de gemeente. Woningen waarmee een grote groep woningzoekenden de kans krijgt om op eigen benen te gaan staan. Toch is er meer nodig.

Nu duurzaam doorpakken
Stefan van Schaik, directeur-bestuurder Wooncompagnie vult aan: ‘De puzzel voor mensen om een woning te vinden wordt steeds complexer. Het voldoende terugbrengen van het woningtekort gaan we niet redden als we niet toch hier en daar in het buitengebied van dorpen mogen bijbouwen’. Kruijer vervolgt: ‘Om meer mensen een kans te geven op een woning is het essentieel dat hier meer ruimte in komt. Beiden kijken dan ook reikhalzend uit naar het nieuwe coalitieakkoord van de Provinciale Staten. Dit zal heel bepalend worden hoe snel we meer mensen aan een woning kunnen helpen. Deze 56 woningzoekenden in Oudesluis en Schagen hebben in ieder geval al zicht op een woning!’

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl