17°C
Scattered clouds

Controle in meerdere bedrijfspanden in Schagen

De gemeente Schagen heeft op dinsdag 17 mei in een aantal bedrijfspanden (waaronder op bedrijventerrein de Witte Paal en de Lagedijk) een integrale controle gehouden. Dit in het kader van het tegengaan van ondermijning. Hierbij werden meerdere bedrijfspanden gecontroleerd op bouwwetgeving, brandveiligheid, illegale bewoning en mogelijke criminele activiteiten. Bij deze controle werd samengewerkt met de politie en beheerder van het elektriciteitsnetwerk; Liander. 

Bij de controle werd onder meer illegale bewoning door arbeidsmigranten aangetroffen en overtreding van milieuwetgeving in een garage. Daarnaast werden er in diverse panden goederen aangetroffen voor het professioneel produceren van hennep. Daar waar wet- en regelgeving is overtreden wordt door gemeente en politie gehandhaafd. 

De meeste eigenaren of huurders kwamen na het telefoontje over de controle snel de deur open maken. Enkele deuren moest de gemeente zelf openen en dat ging met hulp van een slotenmaker. Meerdere eigenaren waren blij met de controle, omdat ook zij zich zorgen maakten om niet toegestaan gebruik van enkele bedrijfspanden.

In de toekomst worden er meer integrale controles gehouden in (bedrijfs)panden.

Foto: Schagen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl