19°C
Scattered clouds

Bouwbord onthuld voor grote wegwerkzaamheden Tuitjenhorn

Donderdag 24 maart, onthulde wethouder Hans Heddes een bouwbord. Het is de aankondiging van flinke werkzaamheden onder en aan hoofdwegen in Tuitjenhorn. De onthulling vond plaats op de kruising Oostwal/Delftweg.

Het bouwbord staat symbool voor start van de werkzaamheden aan de hoofdassen van Tuitjenhorn. Er staat heel wat te gebeuren.

In opdracht van gemeente Schagen voert KWS Infra in de komende maanden werkzaamheden uit aan de Delftweg, Koorndijk, De Praam en Noorderlicht. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het rioolstelsel, het aanbrengen van asfalt en bestrating en het aanbrengen van beplanting. De werkzaamheden vinden plaats tussen de adressen Delftweg 12 en Koorndijk 26 en worden in 13 fases uitgevoerd. Die fasen zijn in de periode vanaf april 2022 tot en met oktober 2022.

Vanaf eind maart starten de voorbereidende werkzaamheden. Bewoners in Tuitjenhorn weten er al iets van. Op maandag 21 maart is een inloopbijeenkomst geweest in Ahoj. Hierin konden de bewoners kennis maken met KWS Infra. Ook werd er extra informatie gegeven over de werkwijze en planning en was er ruimte voor vragen. Hier zijn diverse bewoners op af gekomen.

Voorafgaand aan de start van iedere fase worden de direct aanwonenden van de betreffende fase nog aanvullend geïnformeerd. Dit gebeurt per brief en indien gewenst met een persoonlijke afspraak. Meer informatie over het project en de andere deelgebieden staat op het online participatieplatform van de gemeente: samen.schagen.nl.

Foto: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl