0°C

Bouwbord onthuld voor deelgebied 2 Tuitjenhorn

Afgelopen woensdag 19 april onthulde wethouder Hans Heddes een bouwbord. Het bouwbord staat symbool voor start van de werkzaamheden in deelgebied 2 van de hoofdassen van Tuitjenhorn. Er staat heel wat te gebeuren. De onthulling vond plaats op de kruising Koorndijk-De Punter.

In opdracht van gemeente Schagen voert Schot Infra in de komende maanden werkzaamheden uit aan de Koorndijk en Kalverdijk. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het rioolstelsel, het aanbrengen van asfalt en bestrating en het aanbrengen van beplanting. De werkzaamheden vinden plaats tussen het Noorderlicht en het Kromwater en worden in fases uitgevoerd. Die fases zijn in de periode van april 2023 tot en met december 2023.

Het Rijk wil stimuleren dat er meer gefietst wordt in Nederland. Daarom wordt dit gedeelte ingericht als fietsstraat als onderdeel van de doorfietsroute van Texel naar Alkmaar. In de regio Noordkop werken de gemeenten Schagen, Hollands Kroon, Den Helder en de provincie gezamenlijk aan een plan voor doorfietsroutes tussen de grotere kernen. Hierbij is als uitgangspunt gehanteerd dat de routes door de kernen moeten lopen, om zoveel als mogelijk inwoners en voorzieningen hierbij te betrekken.

Voorafgaand aan de start van iedere fase worden de direct aanwonenden van de betreffende fase nog aanvullend geïnformeerd. Dit gebeurt per brief. Meer informatie over het project en de andere deelgebieden staat op het online participatieplatform van de gemeente: ‘Samen Schagen’.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl