0°C

Bouwbord onthuld voor de herinrichting Schagerweg in Schagerbrug

Bouwbord Schagerweg Schagerbrug

Schagen – Op donderdag 11 april om 11.30 uur onthulde wethouder Hans Heddes een bouwbord. Het bouwbord staat symbool voor start van de werkzaamheden aan de Schagerweg in Schagerbrug. Daar staat heel wat te gebeuren, de Schagerweg wordt namelijk heringericht. De onthulling vond plaats bij de Piet Ottstraat.

“Het herinrichten van de Schagerweg is belangrijk voor de veiligheid en duurzaamheid van de weg,” aldus wethouder Hans Heddes. “Na veel voorbereidend werk ben ik blij dat de werkzaamheden nu gaan beginnen.”

In opdracht van gemeente Schagen voert Strukton werkzaamheden uit aan de Schagerweg met als doel de weg veiliger en duurzamer maken voor alle gebruikers. Het herinrichten van de weg betekent dat de hele rijbaan, de beplantingsvakken, het fiets- en voetpad wordt vervangen of aangepast. Het werk bestaat daarnaast uit het vervangen van het rioolstelsel, en het aanbrengen van asfalt en bestrating.

Werkzaamheden in fases 

De werkzaamheden worden in meerdere fases uitgevoerd. Voorafgaand aan de start van iedere fase worden de direct aanwonenden van de betreffende fase nog aanvullend geïnformeerd. Dit gebeurt per brief. 

Ook is er omleidingsroute aangegeven, de weg is namelijk de gehele periode afgesloten voor doorgaand verkeer. 

De werkzaamheden duren tot ongeveer half 2025.

Meer informatie over het project 

Meer informatie over het project staat op de website van de gemeente Schagen: www.schagen.nl/voortgang en in DeBouwApp. Met de Bouwapp houdt Strukton u op de hoogte van de werkzaamheden. Via deze app kunt u ook vragen stellen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl