0°C

Bemiddelen bij burenconflicten?

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Maar hoe spreek je elkaar aan? Hoe kom je tot afspraken? En hoe zorg je ervoor dat iedereen weer kan genieten van haar of zijn leefomgeving? Als buren hier onderling niet uit komen, kan hiervoor gratis buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Medio juni gaat de Buurtbemiddeling Medemblik van start. De organisatie zoekt nog buurtbemiddelaars.

Een op de drie buren hebben een verstoorde relatie of zelfs ruzie met elkaar. Geen ideale situatie als je dicht bij elkaar woont. Geluidsoverlast, tuinproblemen, ruzie om parkeerplekken, verschil in dagritme, overlast van huisdieren, roddelen en pesten of spelende kinderen zijn veelgehoorde klachten. Een kleine irritatie kan leiden tot een conflict als je elkaar niet kent of spreekt. De gemoederen kunnen zo hoog oplopen.

Per medio juni start de Gemeente Medemblik met Buurtbemiddeling. Dit wordt uitgevoerd door Stichting De Bemiddelingskamer en is gratis voor al haar inwoners, is eind april gepubliceerd..

Buurtbemiddelaar worden
Wilt u bemiddelen bij burenconflicten? Dat kan! De Bemiddelingskamer zoekt voor de Gemeente Medemblik enthousiaste vrijwillige bemiddelaars. De vacature en overige informatie is te lezen op onze website debemiddelingskamer.nl. Buurtbemiddeling wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Medemblik.

Voor vragen, meer informatie of een aanmelding kunt u een mail sturen naar info@debemiddelingskamer.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl