13°C
Drizzle

Aanleg glasvezel in gemeente Schagen

De markt verandert steeds. Dat geldt voor marktpartijen die glasvezel aanleggen, maar ook voor de vraag en het aanbod naar glasvezel. Marktpartijen proberen hierop in te spelen. Zij dienen zich bij gemeenten aan om glasvezel aan te leggen. Zo ook bij gemeente Schagen. Waar er eerst één grote marktpartij was, die glasvezel verspreid door de gemeente Schagen aanlegde, zijn er nu meer. Het is niet aan de gemeente om overheersing van één bedrijf toe te staan. Concurrentie mag. Voor gemeente Schagen betekent dit dat er de komende tijd meerdere marktpartijen zijn die glasvezel kunnen gaan aanleggen. De komende periode start Delta Fiber in verschillende gebieden in de gemeente met de aanleg.

De gemeente blijft onafhankelijk

“We vinden het erg belangrijk dat inwoners gebruik kunnen maken van breedbandinternet. Het initiatief voor de aanleg komt echter vanuit de markt”, zegt wethouder Hans Heddes. De gemeente kan de werkzaamheden in de openbare ruimte niet weigeren. Wat de gemeente wel mag en doet is: eisen stellen en toezicht houden op de werkzaamheden. Dit houdt in dat de overlast tijdens de aanleg zo min mogelijk moet zijn voor de bewoners. Het betekent ook dat, na afloop, de inrichting van de openbare ruimte in dezelfde staat als voorheen hersteld moet zijn. Hier gaat de gemeente op controleren. Mocht de openbare weg niet goed hersteld zijn, dan is de markpartij hier verantwoordelijk voor. De gemeente ziet erop toe dat de marktpartij dit doet.

Inwoners en bedrijven vrij om te kiezen voor glasvezel

Het is een vrije keuze van inwoners en bedrijven om zich aan te sluiten op breedbandinternet en ook bij welke marktpartij. De gemeente heeft geen belang of samenwerkingsverband met deze partijen. Daarom laat gemeente Schagen de keuze geheel bij de inwoners en bedrijven om zich wel of niet aan te sluiten op glasvezel.

Vragen of klachten over graafwerkzaamheden

Allinq en BAM leggen de glasvezel aan, in opdracht van Delta Fiber. Zij streven ernaar om de graafwerkzaamheden voor de aanleg op één dag uit te voeren in een bepaalde straat. Inwoners of bedrijven die vragen of klachten hebben over de werkzaamheden of het herstel van de weg kunnen terecht bij de aannemers Allinq en BAM. Beide aannemers informeren inwoners en bedrijven vooraf over de werkzaamheden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl